Prețul alimentelor crește iar, cu 37%. Cine face anunțul teribil
Publicat pe 21.04.2022 la 13:11 Actualizat pe 21.04.2022 la 13:11
Mai sunt doar câteva zile până la Paște, însă veștile proaste pentru români continuă să apară! Recent, s-a anunțat faptul că prețurilor alimentelor vor suferi din nou o creștere cu 37%, ceea ce nu aduce zâmbetul pe buze nimănui! Iată cine a făcut anunțul teribil care îngrijoarează pe toată lumea!
- O nouă creștere majoră a prețurilor
- Anunțul șocant venit în urmă cu scurt timp
De mai bine de o lună de zile prețurile alimentelor sunt într-o continuă creștere, însă nu numai, fiindcă s-a simțit o schimbare majoră indiferent de ce vorbim, mai ales dacă ținem cont de facturile uriașe la gaze și la curentul electric.
Prețul alimentelor crește cu 37%
Ei bine însă, chiar dacă zilele trecute nu se mai anunțau creșteri în privința alimentelor, astăzi, Banca Mondială a venit cu un anunț teribil, care întristează pe toată lumea, mai ales acum, când foarte mulți fac ultimele cumpărături de Paște.
Recent, situația s-a schimbat radical, astfel că Banca Mondială calculează că ar putea exista o creștere de 37% a prețurilor la alimente, ceea ce va afecta puternic pe toate lumea, îndreptându-se spre o criză financiar din ce în ce mai mult.
”Aceasta este o perspectivă foarte reală. Se întâmplă în unele țări, nu știm cât de departe va ajunge. Până la 60% dintre cele mai sărace țări în acest moment sunt fie în dificultate, fie cu risc mare de a fi îndatorate”, a spus președintele Băncii Mondiale, David Malpass.
Ce produse sunt afectate în cea mai mare parte
Potrivit anunțului făcut de președintele Băncii Mondiale, David Malpass, produsele alimentare care au urma să sufere o modificare uriașă a prețului sunt în general cerealele, astfel că toate felurile uleiurile, cerealele și culturile de porumb vor fi printre primele afectate.
Într-adevăr, în comparație cu ultimii ani, anul 2022 a înregistrat cea mai amre creștere de până acum, însă șeful Băncii Mondial nu trage un semna de alarmă doar asupra acestui aspect, ci și când vine vorba de criza datoriilor.
”Trebuie să fim îngrijorați de o criză a datoriilor, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să începem devreme pentru a acționa din timp pentru a găsi modalități de a reduce povara datoriei pentru țările care au datorii nesustenabile, cu cât amânați mai mult timp, cu atât mai rău este”, a adăugat el.
CITEȘTE ȘI: Masa de Paște este cu 50% mai scumpă anul acesta. La ce prețuri au ajuns produsele tradiționale