Prima reacție a Bisericii Ortodoxe, după ce s-a spus că lingurițele de împărtășit ar putea fi înlocuite cu cele de unică folosință

Prima reacție a Bisericii Ortodoxe, după ce s-a spus că lingurițele de împărtășit ar putea fi înlocuite cu cele de unică folosință © arhiva

În ultimele zile, autoritățile române au vorbit despre înlocuirea linguriței de împărtășit cu una de unică folsință, astfel încât să nu existe riscul răspândirii noului coronavirus. BOR are și prima reacție în acest sens. 

Premierul Ludovic Orban a încercat să dea de înțeles într-una din ședințe că ar fi posibil ca lingurițele de împărtășit din biserici să dispară pentru o perioadă și să fie înlocuite cu unele de plastic, de unică folosință, care imediat să fie aruncate după folosire, astfel încât să nu mai poată fi răspândit virusul. 

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu vine și cu prima reacție în acest sens legată de noua decizie. Acesta a ținut să precizeze că nicăieri în lume nu se practică ca paharele și lingurițele din biserici să fie de unică folosință. 

„Bisericile, cultele religioase au conform Constituției libertatea deplină de a se organiza în interior. (...) Există posibilitatea unui dialog pe marginea respectării măsurilor de igienă, de la purtarea măștilor... puncte de dezinfecție în biserici. Modalitatea de oferire a împărtășaniei o decide exclusiv biserica.

Nicio autoritate laică nu are îngăduință, menirea și dreptul să dicteze modalitatea de împărtășire a creștinilor în biserică.

Biserica Ortodoxă Română se va sfătui cu celelalte biserici ortodoxe care la rândul rol au fost afectate de aceeași pandemie (...).

În bisericile ortodoxe din întreaga lume nu există noțiunea de păhărele și lingurițe de unică folosință”, a spus purtătorul de cuvând BOR, potrivit Antena 3. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro