Prima reacţie a Vioricăi Dăncilă, după ce Guvernul a căzut! "Sentimentul datoriei împlinite"

Prima reacţie a Vioricăi Dăncilă, după ce Guvernul a căzut! "Sentimentul datoriei împlinite" © Hepta

Viorica Dăncilă a făcut primele declaraţii după ce Guvernul pe care l-a condus a picat, în urma moţiunii de cenzură. Partidul Social Democrat a pierdut puterea după aproximativ 7 ani de guvernare, joi, 10 octombrie.

Întrebată ce simte acum (n.r. după ce a picat Guvernul), Viorica Dăncilă a oferit un răspuns scurt, dar care nu lasă loc de interpretări. "Sentimentul datoriei împlinite", au fost primele cuvinte ale Vioricăi Dăncilă, după căderea Guvernului.

Referitor la parlamentarii PSD care au votat "pentru" plecarea de la conducere a partidului, Viorica Dăncilă a spus că "nu este o problemă", bazându-se pe faptul că "pleacă cu datoria împlinită". Prin această afirmaţie, Viorica Dăncilă a dorit să atragă atenţia faptului că, deşi partidul a fost trădat, misiunea, într-o anumită măsură, a fost împlinită, spune ea.

"După cum aţi văzut, moţiunea a trecut. Toate partidele s-au unit pentru a trece această moţiune. Au fost şi colegi din cadrul partidului care au trădat. Nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită. Am reuşit să îndeplinim foarte multe obiective din programul de guvernare. Le doresc celorlalţi să vină în plen cât mai repede, cu o nouă formulă guvernamentală şi un guvern", a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă nu a plecat de lângă jurnalişti fără să facă un apel către preşedintele României, Klaus Iohannis. Dacă până în acest moment Dăncilă nu voia să audă de plecarea de la conducere, acum că moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut, i-a cerut lui Klaus Iohannis să numească un nou premier cât de repede se poate.

"Fac apel la preşedintele României să nominalizeze cât mai curând un premier, astfel încât să-şi asume guvernarea. Prin moţiune, guvernul este demis automat. Îmi doresc ca preşedintele să numească cât mai repede un nou premier, dacă se poate astăzi. Până acum nu am vrut pentru că nu era o moţiune care a trecut. Ne dorim să plecăm, să lăsăm un nou guvern. Vom intra în turul al doilea, mergem cu candidatura la prezidenţiale înainte", a continuat aceasta.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro