Primar din Maramureș, alături de diaspora, în plină epidemie de coronavirus. „Vreau să trimit autocare după românii blocați în Italia”

Primar din Maramureș, alături de diaspora, în plină epidemie de coronavirus. „Vreau să trimit autocare după românii blocați în Italia” © arhiva

În plină epidemie de coronavirus, un primar din Maramureș vrea să fie alături de diaspora și să trimită două autocare în Italia pentru a-i aduce în țară pe românii care au rămas în stradă, după ce mai multe hoteluri în care munceau s-au închis. 

Sorin Timiș, primarul comunei Borșa din județul Maramureș, căci despre el este vorba, plănuiește să trimită două autocare în Italia. Cu acestea, zeci de români care s-au trezit în stradă după ce hotelurile în care lucrau s-au închis, ar putea veni acasă. Edilul își pune însă, problema tranzitării Ungariei.

Ruta Austria-Ungaria ar fi cea mai bună soluție, dat fiind faptul că e nevoie de documente speciale pentru că mijloacele de transport în comun să treacă prin state care nu sunt membre UE. 

„Avem peste 70 de borșeni, care erau angajați în Italia în zona Trento, că și sezonieri în stațiunile de schi și care nu se pot întoarce acasă. Hotelurile s-au închis și i-au scos pe români afară, în stradă. Vreau să trimit două autocare după ei, dar nu știu dacă pot tranzita Ungaria și am avea nevoie de un acord din partea statului maghiar după ce declararea stării de urgență", a spus Sorin Timiș, conform Mediafax. 

De asemenea, Sorin Timiș a solicitat MAE și MAI să intervină pentru repatrierea a aproximativ 70 de locuitori din Borșa, rămași în stradă. 

„Fac un apel la autoritățile române, la MAE și la MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borșa și să nu îi abandoneze. Să găsim soluțîi și să-i aducem acasă pentru că și ei sunt cetățeni români, și ei sunt ai noștri", a declarat Sorin Timiș.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro