Primarul din Focşani, anunţ şoc! Va închide oraşul la primul caz de coronavirus confirmat

Primarul din Focşani, anunţ şoc! Va închide oraşul la primul caz de coronavirus confirmat © Facebook

Primarul din Focşani a făcut un anunţ neaşteptat! Edilul este hotărât să închidă oraşul dacă se va semnala primul caz de coronavirus în România.

Cristian Misăilă, primarul din Focşani, nu este de acord ca suspecţii de coronavirus să fie izolaţi într-un imobil din oraş care să aibă prin apropiere mai multe şcoli. Mai mult, edilul a afirmat că are de gând să închidă oraşul dacă se va semnala primul caz de coronavirus. 

În Vrancea au fost stabilite centrele de carantină după mai multe discuţii între autorităţile locale şi judeţene. Persoanele venite din zonele de carantină din străinătate vor fi cazate într-un apartament al Crucii Roşii din Focşani, ce are o capacitate de maximum zece locuri.

Al doilea centru de carantină este la 75 de kilometri de Focşani, în tabara Gălăciuc. 

12 persoane din Vrancea care au călătorit în străinătate sunt izolate la domiciliu şi monitorizate telefonic de epidemiologi, conform realitateadevrancea.ro.

Mii de români sunt izolaţi, alţi 17 se află în carantină

Deşi până în acest moment nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus la noi în ţară, în România sunt o mie de români izolaţi la domiciliu, iar alţi 17, în carantină.

Autorităţile din România au transmis că sunt 4.000 de locuri disponibile, în 125 de locaţii din 40 de judeţe, pentru carantina celor infectaţi. De asemenea, şi 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase, din care 95 sunt pentru terapie intensivă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro