Atac terorist, posibilă cauză a prăbușirii avionului în Iran. Ucraina caută rămășițele unei rachete

Principala posibilă cauză a prăbușirii avionului din Iran: atac terorist cu rachetă © Facebook

Autoritățile din Ucraina nu elimină ipoteza conform căreia avionul prăbușit în Iran să fi fost pus la pământ de un atac terorist cu rachetă. Potrivit noilor informații oferite de Consiliul de Apărare și Securitate Națională al Ucrainei (NDSC), în aceste momente este considerată principala posibilă cauză a tragediei care a ucis 176 de persoane.

UPDATE. Secretarul NDSC a anunțat că se caută acum rămășițele unei rachete rusești, care s-ar fi împrăștiat printre resturile avionului.

Miercuri dimineață, un avion Boeing-737 aparținând Ukranian Airlines s-a prăbușit la scurt timp de la decolarea de pe Aeroportul Imam Khomeini din Teheran, Iran. Deși inițial autoritățile au declarat că de vină a fost o defecțiune la motor, aceste declarații au fost ulterior retrase.

Conform Al Jazeera, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a scris pe pagina sa de Facebook: „Trebuie să investigăm toate posibilele cauze.”

La scurt timp după anunțul făcut de Zelensky, ambasada Ucrainei din Iran a șters de pe site-ul său declarația care elimină un atac terorist ca fiind o posibilă cauză a prăbușirii avionului.

Avionul, doborât de rachete?

Potrivit NDSC Ucraina, principalele posibile cauze ale prăbușirii avionului sunt: explozie cauzată de impactul cu o rachetă, explozie ca urmare a unui atac terorist sau explozie ca urmare a unor probleme ale motorului.

Un lucru rămâne cert: avionul s-a transformat într-o torță în plin zbor. A explodat, iar bucăți din aeronavă s-au răspândit apoi pe o rază de câteva sute de metri.

Teoria unui atac cu rachete stă și mai mult în picioare având în vedere tensiunile dintre SUA și Iran, care a lansat chiar în acea noapte mai multe rachete către baze militare americane din Irak. Mai mult, martori oculari au declarat că au văzut „o minge pe foc” pe cer, cu câteva clipe înainte ca avionul să se prăbușească, potrivit CNN.

Conform reprezentanților Ukraine Airlines, o eroare umană este scoasă din discuție, iar noi informații scot la iveală faptul că avionul nu a raportat nicio defecțiune tehnică la turnul de control. La un moment dat, însă, și-a schimbat direcția de zbor și a încercat să se îndrepte înapoi spre aeroport.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro