Principesa Margareta și Principele Radu, vizită istorică la Monetăria Statului. Ce cadou a primit Familia Regală a României
Publicat pe 11.04.2023 la 22:45 Actualizat pe 11.04.2023 la 22:45
Familia Regală a României a făcut, în urmă cu puțin timp, o vizită istorică la Monetăria Statului. Custodele Coroanei, Margareta, şi principele Radu au primit și un cadou în urma vizitei. Ce li s-a oferit celor doi.
- Principesa Margareta și Principele Radu, vizită istorică la Monetăria Statului
- Ce cadou a primit Familia Regală a României
Custodele Coroanei, Margareta, şi principele Radu au vizitat, în cursul zilei de marţi, Regia Autonomă Monetăria Statului.
Familia Regală a României, vizită istorică la Monetăria Statului
Familia Regală a României a vizitat, astăzi, Monetăria Statului. Ultima vizită regală la această instituţie datează din anul 1945, moment în care Regele Mihai şi Regina-Mamă Elena au fost oaspeţii Monetăriei.
Acest lucru a fost precizat pe pagina oficială de Facebook a Familiei Regale a României.
"Vizită regală la Monetăria Statului
Marți, 11 aprilie 2023, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au efectuat o vizită la Regia Autonomă Monetăria Statului. Familia Regală a fost întâmpinată de domnul Octavian Schen, directorul general, de domnul Marius Mitruș, președintele Consiliului de administrație, şi de viceguvernatorul Băncii Naționale a României, domnul Eugen Nicolăescu. Majestatea Sa a primit onorul din partea Jandarmeriei Române. Au fost intonate Imnul Regal și Imnul Național.
Prima activitate a monetăriei datează din anul 1870, sub domnia Principelui Suveran Carol I. Actuala clădire a Monetăriei Statului a fost ridicată în anii 1930, sub domnia Regelui Carol al II-lea. Majestatea Sa și Principele Consort au vizitat obiectivele tehnice ale Monetăriei, unde au asistat la o demonstraţie de măiestrie din partea angajaților. Pe parcursul vizitei, Familia Regală s-a întâlnit cu o mare parte a colectivului Monetăriei. Ultima vizită regală la această instituție datează din anul 1945, când Regele Mihai și Regina-Mamă Elena au fost oaspeții Monetăriei.
Custodele Coroanei Margareta și Principele Consort au vizionat secvența din arhivă despre vizita regală din 23 ianuarie 1945. Filmul conţine imagini care nu au fost transmise public niciodată. De asemenea, a fost vizitat Muzeul Monetăriei. Spre final, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au semnat Cartea de Aur a Monetăriei Statului în Sala Carol I. Cu ocazia vizitei regale, colectivul Monetăriei a oferit în dar Majestății Sale două medalii cu chipul Regelui Mihai și cu chipul Reginei Ana, având pe spate un desen reprezentând “Stejarul Regelui” din Parcul Săvârșin, un arbore cu vârsta de peste 330 de ani.", a transmis Familia Regală a României printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.
Ce cadou a primit Familia Regală a României
Cu toate acestea, Custodele Coroanei, Margareta, şi Principele Consort au vizionat secvenţa din arhivă despre vizita regală din 23 ianuarie 1945. Concret, filmul conţine imagini care nu au fost transmise public niciodată.
Și asta nu este tot. Familia Regală a țării noastre a vizitat Muzeul Monetăriei şi s-au întâlnit cu o mare parte din colectivul instituţiei.
Odată cu această vizită regală, colectivul Monetăriei a oferit în dar Majestăţii Sale două medalii cu chipul Regelui Mihai şi cu chipul Reginei Ana. Pe partea din spate, cele două au un desen care reprezintă "Stejarul Regelui" din Parcul Săvârşin, un arbore cu vârsta de peste 330 de ani.
Prima activitate a monetăriei datează din anul 1870, sub domnia Principelui Suveran Carol I. Mai mult decât atât, actuala clădire a Monetăriei Statului a fost ridicată în anii 1930, sub domnia Regelui Carol al II-lea.