Probele care îl incriminau pe Dincă, distruse de anchetatori / Cazul Caracal ia o turnură neașteptată
De Narcis Voica.
Publicat pe 27.06.2020 la 23:50
Actualizat pe 06.11.2020 la 16:34
Dosarul Caracal ia o turnură neașteptată, după ce una dintre cele mai importante probe a fost distrusă și scoasă la mezat, pe site-urile de anunțuri. Culmea, anunțurile sunt și acum active, deși o instanță a interzis valorificarea probei.
- Mașina pe care Dincă o folosea pentru a răpi fete de pe stradă a fost distrusă.
- Una dintre cele mai importante probe din dosarul Caracal a ajuns pe site-urile de anunțuri.
- Pnetur ca autoturismul să fie vândut cât mai rapid, prețul cerut a fost unul derizoriu.
Mașina pe care Gheorghe Dincă o folosea pentru a ademeni și răpi fete de pe stradă a fost făcută praf chiar de către anchetatori, apoi scoasă la vânzare, pe internet. Conform unor site-uri de anunțuri auto, instituția care a încercat să scape cât mai rapid de proba-cheie din dosarul Caracal este Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Cu toate că, teoretic, mașina era funcțională în momentul în care Alexandra Măceșanu a fost răpită de pe stradă de Dincă, ANABI a explicat în anunțurile postate pe internet că aceasta este nefuncțională, iar interiorul este deteriorat și demontat. Mai mult, anunțurile sunt și în prezent active, deși o instanță a decis deja ca autoturismul să nu fie valorificat.
Ca să vândă cât mai rapid mașina lui Dincă, ANABI a cerut un preț derizoriu - 1.000 de lei -, iar dacă familia Luizei Melencu nu ar fi cerut în instanță oprirea licitației, una dintre cele mai importante probe din dosarul Caracal s-ar fi pierdut definitiv. „Admite contestaţia, formulată de contestatorii părţi civile Melencu Monica Georgeta şi Iordache Stelian împotriva măsurii asiguratorii dispuse prin ordonanţa procurorului DIICOT – Structura Centrală din data de 11 noiembrie 2019, în dosarul de urmărire penală nr. 2491/D/P/2019 prin care s-a dispus valorificarea anticipată a bunurilor mobile ce fac obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 şi, pe cale de consecinţă, dispune ca bunul mobil reprezentat de autoturismul marca Renault Megane cu nr. de înmatriculare OT-48-WYW, serie şasiu VF1KM1R0H35632564, ce a făcut obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului, instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 din data de 29. 08. 2019, să nu fie valorificat de către Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Definitivă”, au decis judecătorii. Acum, după ce mașina a trecut prin mai multe mâini, este interesant de văzut ce vor face anchetatorii dacă Dincă solicită o nouă expertiză a autoturismului.