Probele orale de la Bacalaureat, anulate în acest an. Cu ce vor fi echivalate

Probele orale de la Bacalaureat, anulate în acest an. Cu ce vor fi echivalate © arhivă

Noi informații pentru elevii care în această vară vor susține examenul de Bacalaureat. Dat fiind contextul actual, probele orale au fost eliminate însă, acestea vor fi echivalate. 

Probele orale de la BAC, echivalate cu mediile din liceu sau certificatele obținute

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat pentru profit.ro că probele orale și de competențe ale examenului de Bacalaureat nu se vor mai da în acest an, dat fiind pericolului de infectare cu noul coronavirus.

Probele orale de la BAC însă, vor fi echivalate cu mediile din liceu sau cu certificate obținute în urma unor examene specifice. Această decizie a fost semnată în ședința de joi, 14 mai, a Guvernului.

Amintim că examenul de Bacalaureat începe pe data de 22 iunie, așa cum a anunțat recent ministrul Educației, Monica Anisie. Deși cursurile în școli nu se vor relua acum, continuându-se orele online, elevii care se pregătesc pentru susținerea examenelor naționale se pot prezenta la școli la începutul lunii iunie - nu este obligatoriu. 

Data la care încep examenele naționale

Monica Anisie anunța că examenul de Evaluare Națională începe pe 15 iunie și cel de Bacalaureat pe 22 iunie.

Ministrul Educației preciza că „programa pentru examenul de bacalaureat de anul acesta conține mai puțină materie decât până acum. Deci am eliminat conținuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro