Experții de la FBI i-au conturat profilul lui Gheorghe Dincă, după o expertiză ce a ținut două zile

Experții de la FBI i-au conturat profilul lui Gheorghe Dincă, după o expertiză ce a ținut două zile © Arhivă

Există un profil al lui Gheorghe Dincă. Experții de la FBI (Biroul Federal de Investigații din SUA) au conturat portretul criminalului de la Caracal, în urma unei ample expertize care a ținut nu mai puțin de două zile.

Săptămâna trecută, specialiștii profileri de la FBI au mers la Spitalul Peninteciar Jilava, pentru a realiza profilul lui Gheorghe Dincă. Conform surselor din anchetă, aceștia au analizat ore de înregistrări cu Gheorghe Dincă, realizate în timpul perchezițiilor de la casa lui din Caracal. Analizate au fost și filmările din timpul reconstituirii celor două presupuse crime.

Gheorghe Dincă, supus expertizei psihiatrice

Marți dimineață, Dincă a fost dus la INML, pentru a i se realiza expertiza psihiatrică. În jur de patru ore a stat suspectul în fața comisiei. Acum, urmează ca experții să tragă concluziile și să determine dacă Gheorghe Dincă suferă de vreo boală psihică și dacă a avut sau nu discernământ în momentul când a comis cele două crime.

În trecut, Dincă a fost internat la Spitalul din Slatina, pe secția de psihiatrie. A primit atunci diagnosticul de „tulburări organice de personalitate și de comportament datorită unei boli, vătămări sau disfuncții cerebrale”.

Care sunt posibilele concluzii

În urma expertizei, două scenarii se pot întâmpla:

Se poate constata că Dincă nu a avut discernământ atunci când a comis crimele. În această situație, criminalul din Caracal ar putea scăpa de închisoare și ar putea fi închis într-o secție de psihiatrie.

 

Se poate constata că Dincă a avut discernământ, caz în care criminalul riscă închisoare pe viață.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro