Raed Arafat anunță: Motivele pentru care se poate părăsi localitatea de domiciliu începând cu 15 mai

Raed Arafat anunță: Motivele pentru care se poate părăsi localitatea de domiciliu începând cu 15 mai © arhivă

Noi informații oferite de șeful DSU. Raed Arafat a explicat care sunt motivele pentru care românii pot părăsi localitatea de domiciliu începând cu data de 15 mai, atunci când România trece de la starea de urgență la starea de alertă. 

Potrivit celor spuse de Raed Arafat la Antena3, este permisă părăsirea localității de domiciliului pentru desfășurarea unui activități în interes de serviciu sau activități medicale.

Șeful DSU a punctat faptul că persoanele pot ieși din localitate pentru ajutorarea bătrânilor pe care îi au îngrijră.

„În mod normal, ieșirea e în mod deosebit pentru activități profesionale, pentru aspectele medicale. Dacă ieși din oraș ca să pleci din țară, asta se poate. Dacă vrei să ajungi la bătrâni de care trebuie să ai grijă, normal că poți să te duci”, a declarat Raed Arafat. 

De asemenea, Raed Arafat a dezvăluit că „treaba cu muntele nu știu exact cum va fi menționată, o să vedem, se lucrează pe document. Dar, de regulă, ieșirea din oraș e echivalentă cu ieșirea din casă, care a fost până acum. O să fie o libertate de ieșire”.

În continuare, șeful DSU a precizat că se recomandă cetățenilor să aibă grijă până la ce nivel vor ajunge cu socializarea, cu călătoria, cu vizitarea bătrânilor, „pentru că persoanele vulnerabile rămân vulnerabile”.

Klaus Iohannis, despre deplasările în exteriorul localității 

În privința acestui subiect, Președintele României, Klaus Iohannis anunța că este necesară o declarație scrisă pentru deplasarea în exteriorul localității. 

Persoanele care se deplasează în interiorul localității nu vor mai trebui să aibă în posesie declarația pe proprie răspundere, începând cu data de 15 mai. 

„Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația prezentării unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității”, spunea Klaus Iohannis. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro