Raed Arafat, apel de ultimă oră! Ce trebuie să facă românii care vor să se întoarcă din zona de carantină din Italia

Raed Arafat, apel de ultimă oră! Ce trebuie să facă românii care vor să se întoarcă din zona de carantină din Italia © arhivă

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat ce trebuie să facă românii care vor să se întoarcă în țară, din Italia, după ce mai mult orașe au fost puse în carantină de autorități.

Raed Arafat a făcut un apel de ultimă oră pentru românii care își doresc să se întoarcă în țară, dat fiind faptul că Paștele se apropie, iar aceștia încep să se gândească la vacanță. Totul, în contextul epidemiei de coronavirus. 

Cetățenii care se întorc din Italia au obligația de a informa autoritățile române cu privire la mijloacele de transport pe care le aleg. Astfel se pot urma procedurile impuse împotriva răspândirii coronavirusului.

„Cei care vor să vină în România trebuie să ne informeze cu ce vin, pe ce linie aeriană. Trebuie să anunțe Ambasada României din Italia”, a anunțat Raed Arafat la un post tv.

Dată fiind situația din Peninsulă, Raed Arafat a atras atenția asupra faptului că este foarte important ca autoritățile din România să comunice eficient cu cele din Italia. Dacă se va întâmpla acest lucru, se vor putea adopta și în România măsurile pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

”Vom lua legătura cu colegii din Italia pentru a lua și noi măsurile pe care le iau ei. Deocamdată numărul celor infectați cu coronavirus nu a impus măsuri speciale la nivelul statelor europene, dar vedem ce măsuri iau italienii și luăm și noi”, a mai spus Raed Arafat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro