Reacția lui Mircea Badea, după ce a primit citație de la Poliția București. În ce dosar este cercetat

Reacția lui Mircea Badea, după ce a primit citație de la Poliția București. În ce dosar este cercetat © Antena 3

Mircea Badea a primit o citație de la Poliția București, care îl acuză de instigare publică și incitare la ură sau discriminare. Totul se întâmplă după ce prezentatorul TV ar fi făcut niște afirmații în cadrul emisiunii sale de la Antena 3, Biroul de Investigații Criminale solicitând postului TV înregistrarea din data respectivă.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Mircea Badea, care a vorbit, joi, despre dosarul în care este cercetat. 

„Cum stăteam eu liniștit și mă păzeam de coronavirus să nu mă atace, primesc un mesaj pe WhatsApp. A venit un plic, aici, la poartă la Antena 3. Și în plic erau două hârtii de la Poliție, de la Biroul de Investigații Criminale”, a spus Badea, potrivit dcnews.ro.

De ce este acuzat Mircea Badea

Poliția îl acuză pe prezentator că ar fi instigat public la ură sau discriminare, atunci când, într-o pasă la TV, ar fi spus că protestatarii #rezist trebuie călcați cu mașina. Mircea Badea a precizat că Biroul de Investigații Criminale a solicitat Antenei 3 o emisiune din iunie 2018 și a negat că el ar fi făcut astfel de afirmații.

„Acum aproape doi ani aș fi zis eu pe pasă să-i călcăm pe #rezist cu mașina. Așa aș fi zis eu. Eu n-am zis așa ceva, dar ei așa zic. Momentul la care fac ei referire, discuția despre #rezist și mașinile a fost în 2018”, a mai spus Mircea Badea.

A fost începută urmărire penală în rem

Pentru presupusa fapta, în 2019 a fost începută urmărirea penală în rem.

„Mie îmi vine foarte rău să râd, pentru că este ceva atât de comic. Sigur, în principiu n-ar fi comic, ar fi dramatic, dar țara asta...Un domn de la Biroul de Investigații Criminale solicită caseta de acum doi ani și să spunem și locul unde a fost făcută emisiunea”, a mai spus Mircea Badea.

La final, i-a încurajat pe procurori să finalizeze cât mai repede dosarul, „cu un rechizitoriu, sper, și să mă trimită la onorata instanță pentru a-mi demonstra nevinovăția”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro