Reacția managerului Spitalului Neamț, după ce a fost demis: „Eu i-am dat soţiei tratament anti-Covid-19, deşi nu e bolnavă. Ca să prevenim!”

Reacția managerului Spitalului Neamț, după ce a fost demis: „Eu i-am dat soţiei tratament anti-Covid-19, deşi nu e bolnavă. Ca să prevenim!” © Foto simbol Hepta

Florin Apostoae, managerul interimar al Spitalului Județean Piatra-Neamț care a fost revocat din funcție prin ordin de ministru, a oferit primele declarații. Mai mult, acesta a confirmat mai multe informații controversate apărute în presa locală. 

Joi seară, managerul interimar al Spitalului Județean Piatra-Neamț, Florin Apostoae, a fost revocat din funcție, de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Florin Apostoae era manager interimar de pe data de 4 aprilie.

Florin Apostoae a declarat la Antena 3, vineri, 10 aprilie, că „am primit joi seară ordinul de revocare de la minister. Având în vedere situaţia de urgenţă, probabil domnul ministru s-a gândit să pună un medic epidemiolog de la DSP”.

Presa locală scria că soția lui Florin Apostoae a primit tratament pentru Covid-19 la domiciliu, deși nu era bolnavă. Fostul manager interimar a confirmat informația și a precizat că „soţia mea are o problemă imunitară, eu i-am administrat preventiv tratament anti-COVID-19, sunt medic".

În continuare, medicul a fost întrebat dacă i se pare corect şi legal să facă acest lucru.

„Având în vedere riscul ca eu să fac, Doamne fereşte, o formă asimptomatică de COVID-19 şi să transmit această boală soţiei, care are probleme imunitare, am dorit preventiv să-i administrez aceste medicamente, pentru a nu apărea o situaţie mai gravă.

Am vrut să previn o boală pe care eu însumi puteam să o aduc în familia mea”, a explicat fostul manager al Spitalului Județean Neamț, Florin Apostoae, la Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro