Reacția Patriarhiei Române în cazul „reluării” slujbei de Paște, după decizia lui ÎPS Teodosie

Reacția Patriarhiei Române în cazul „reluării” slujbei de Paște, după decizia lui ÎPS Teodosie © arhivă

Patriarhia Română a reacționat după ce ÎPS Teodosie a decis să reia slujba de Paște. În noaptea dintre 26 și 27 mai, Arhiepiscopia Tomisului va oferi credincioșilor Lumina Învierii pentru că atunci, din cauza restricțiior, aceștia nu au putut participa la slujba religioasă.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt, a declarat pentru Mediafax, după ce Arhiepiscopia Tomisului a anunțat „reluarea” slujbei de Paște că speră să se poată desfășura slujba fără să se încalce legislația din starea de alertă.

Vasile Bănescu a precizat că decizia este „una luată în virtutea principiului autonomiei eparhiale si asumată integral, dar exclusiv, de ierarh şi de acest for bisericesc local. Nutrim speranţa că hotărârile comunicate de Arhiepiscopia Tomisului vor putea fi împlinite cu respectarea reglementărilor legale în vigoare”.

Patriarhia Română a amintit, prin intervenția lui Vasile Bănescu, că slujba Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română şi că, „în ciuda contextului extrem de aspru creat de pandemie, lumina sfântă a ajuns la foarte mulţi dintre credincioşii ortodocşi. Dumnezeu să sporească această lumină în sufletele noastre ale tuturor!".

ÎPS Teodosie cheamă credincioșii să le mai dea o dată Lumina de Paște

Susținând că starea de urgență i-a împiedicat pe credincioși să participe la slujba religioasă așa cum au făcut an de an, ÎPS Teodosie vrea să „reia” Paștele pe 26 mai și să împartă Lumina.

De asemenea, s-a decis și rânduirea unui post bisericesc în zilele de 24, 25 și 26 mai pentru ca enoriașii să se poată spovedi înainte de a primi Sfânta Împărtășanie la Liturghie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro