Rechizitoriul din dosarul Caracal, trimis la Parchetul General pentru verificare

Rechizitoriul din dosarul Caracal, trimis la Parchetul General pentru verificare © arhivă

Mai sunt doar nouă zile până când mandatul de arestare preventivă al lui Gheorghe Dincă expiră! Luni, DIICOT a trimis rechizitoriul spre confirmare procurorului general Bogdan Licu, dar şi actele de urmărire penală întocmite. Procurorii criminalişti vor stabili dacă dosarul Caracal poate fi trimis în instanţă.

În cursul zilei de luni, 13 ianuarie, Ministerul Public a anunţat că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a transmis procurorului general al PÎCCJ dosarul Caracal, dar şi rechizitoriul întocmit "pentru verificarea sub aspectul legalităţii şi temeiniciei şi confirmării de către procurorul ierarhic superior".

Bogdan Licu a dispus ca un colectiv de procurori de la Parchetul General să examineze toate actele pe care DIICOT le-a întocmit în acest dosar, a transmis Parchetul General.

"În vederea soluţionării, procurorul general al PÎCCJ, Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare şi control (SIC) şi Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC) - Biroul Criminalistică, ce va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză şi va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general", se arată în comunicat.

Conform Antena3, în dosarul Caracal există cinci controverse.

Vorbim despre: dovada certă a morţii fetelor, expertiza arderii în butoi, eventualii complici ai lui Dincă, martorii-cheie dispăruţi de la dosar, cuscrul lui Dincă care nu a fost audiat şi mai multe "găuri din anchetă neexplicate".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro