Reputatul doctor Virgil Musta, semnal de alarmă pentru cetățeni: „Marea responsabilizare şi nu marea relaxare!”

Reputatul doctor Virgil Musta, semnal de alarmă pentru cetățeni: „Marea responsabilizare şi nu marea relaxare!” © Arhivă

Reputatul medic Virgil Musta a transmis un mesaj important pentru români cu puțin timp înainte ca țara noastră să iasă din starea de urgență și să intre în starea de alertă. Cunoscutul doctor de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a tras un semnal de alarmă și susține că relaxarea trebuie de fapt să fie înțeleasă ca o responsabilizare.

Doctorul Virgil Musta a reușit să vindece peste 400 de persoane cu virusul ucigaș. Acesta le-a spus oamenilor că deși măsurile se relaxează, cetățenii trebuie să dea dovadă de multă responsabilitate.

„Marea responsabilizare şi nu marea relaxare! Poate că unora li se pare că insist prea mult pe această idee de a continua să rămânem şi după 15 mai foarte atenţi şi să păstrăm la nivel personal şi familial  majoritatea măsurilor de prevenţie şi precauţie cu care deja ne-am obişnuit”, a scris Virgil Musta pe Faceebook.

Medicul susține că a tras acest semnal de alarmă ținând cont de ceea ce trăit în spitale alături de pacienții bolnavi de coronavirus și că este conștient de faptul că toate omenirea se confruntă cu o perioadă grea.

„Dar am motivele mele, bazate pe ceea ce am trăit intens în această perioadă şi tocmai de aceea încerc să explic şi celor care, din fericire pentru ei, nu au ajuns să simtă pe pielea lor decât frustrarea izolării, nu şi boala. Ştiu că aceste două luni de zile au reprezentat o perioadă grea, în care pentru mulţi s-au acumulat multe frustrări, din diverse motive întemeiate”, a continuat medicul.

Tot el a transmis că există oameni care încă se chinuie cu această boală în spitale, luptând pentru sănătatea lor și că atât medicul, cât colegii săi fac eforturi să îi ajute.

Dar mai ştiu foarte bine şi că destui oameni au suferit în spitale (unii încă mai suferă) din cauza acestui virus. Este o realitate pe care eu am trăit-o direct. Am încercat împreună cu colegii mei să găsim în permanenţă soluţii astfel încât să reuşim să le alinăm suferinţa şi să facem tot posibilul să-i vindecăm cât mai repede”, a scris Virgil Musta pe contul său de Facebook.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro