Profesorul Virgil Musta, semnal de alarmă pentru români: ”Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare”

Profesorul Virgil Musta, semnal de alarmă pentru români: ”Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare” © arhivă

Reputatul medic infecționist Virgil Musta trage din nou un semnal de alarmă în rândul românilor! Când trebuie să purtăm, de fapt, mască şi mănuşile ca să fim protejaţi de noul coronavirus? 

”Să ne dezobișnuim să ducem mâna spre față, indiferent dacă avem mănușă sau nu”

Ne aflăm în ultima zi de stare de urgență, iar românii abia așteaptă să dea năvală afară. În acest context, profesorul Virgil Musta s-a văzut nevoit să clarifice nedumeririle tuturor cu privire la măștile și mănușile de protecție. Potrivit antena3.ro, medicul infecționist a vorbit despre modul în care trebuie să le purtăm, ca să ne putem proteja în totalitate de virusul ucigaș. 

Doctorul este de părere că ar trebui să purtăm mănușile doar atunci când facem o activitate care prezintă un risc major de infectare. Imediat cum terminăm, trebuie să le aruncăm la gunoi și să ne spălăm cu apă și săpun pe mâini. De asemenea, medicul susține că mâinile nu trebuie duse la față, chiar dacă sunt sau nu protejate de mănuși. 

„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare", a declarat el. 

”Nu purtăm masca dacă suntem singuri în mașină”

Lucrurile se schimbă și în cazul măștii de protecție, Virgil Musta declarând că aceasta nu trebuie purtată atunci când ne aflăm într-un spațiu deschis sau, mai ales, dacă suntem singuri. Momentul în care devine cu adevărat obligatorie este atunci când mergem într-un loc aglomerat.

"La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii”, a mai spus medicul. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro