Rețeta de pâine care nu îngrașă! Creatoarea Psiho-Dietei, preparat special pentru regim / VIDEO

De Anca Stratulat.
Publicat pe 25.02.2021 la 00:10
Actualizat pe 25.02.2021 la 00:10
Anca Alungulesei, creatoarea Psiho-Dietei a descoperit o rețetă inedită de pâine care nu îngrașă. Nutriționista a gătit un preparat special pentru o alimentație sănătoasă.

Rețeta de pâine care nu îngrașă!
Arhivă
- Cum se prepară pâinea care nu îngrașă?
- Ce ingrediente se folosesc?
Anca Alungulesei este nutriționist și expertă în domeniul alimentației sănătoase de mai bine de 10 ani. Creatoarea Psiho-Dietei a făcut o descoperire incredibilă, care a ajutat mii de români dornici de a respecta un regim alimentar strict, dar care să se și bucure de bucatele delicioase fără a-și face griji. Atfel, aceasta ne prezintă cum se poate prepara pâinea, dar și ciocolata care nu îngrașă.
Cum se pregătește pâinea care nu îngrașă
Cum majoritatea dietelor pentru slăbit interzic în mod clar consumul de pâine și ciocolată, Anca Alungulesei a venit în ajutorul persoanelor iubitoare de dulciuri și aluaturi cu o rețetă care să împace și regim strict, dar și poftele greu de stăpânit. Creatoarea Psiho-Dietei susține că nu este benefic să i se interzică organismului anumite alimente, căci ar putea înrăutăți situația.
„Atât pâinea cât şi ciocolata sunt în topul preferinţelor majorităţii oamenilor. În momentul în care afli că, pentru a slabi, nu mai ai acces la ele, gradul de motivaţie scade considerabil. Şi acest lucru se întâmplă nu pentru că persoana ar avea o problema cu motivaţia, ambiţia şi autocontrolul, ci pentru că glucoza a pus cu adevărat stăpânire atât pe corpul, cât şi pe creierul lor. Şi atât corpul, cât şi creierul o cer incontinuu”, îşi motivează Anca Alungulesei „găselniţa”-minune cu produsele interzise în dietele obişnuite, dar permise în Psiho-Dieta.
Astfel aceasta încurajează persoanele aflate la dietă să nu renunțe la alimentele preferate, ci să înlocuiască ingredientele dăunătoare. Prin urmare, făina și zahărul sunt înlocuite cu alte ingrediente care să ne conducă la un produs cu acelaşi aspect şi gust, însă prietenos cu silueta deoarece mintea va reacționa diferit atunci când este „păcălită”.
Creatoarea Psiho-Dietei a explicat faptul că majoritatea produselor sunt bogate în carbohibrați, la bază fiind o concentrație foarte mare de glucoză și grăsimi, care duc către afecțiuni precum obezitatea, diabetul sau imunitatea scăzută. Planul alimentar din Psiho-Dietă se bazează pe alimente cu conţinut scăzut de glucide, plin de verdeţuri, legume şi fructe care echilibrează nivelul zahărului din sânge şi fluctuaţiile de energie şi produc un efect antiinflamator asupra organismului.
„Tot ceea ce mâncam în Psiho-Dietă are că scop restabilirea funcţionării GRELINEI (hormonul foamei), dar şi a LEPTINEI (hormonul saţietăţii). Aşadar, ceea ce mâncăm în Psiho-Dieta este gustos, săţios şi arde excesul de grăsime corporală. „În Psiho-Dieta focusul nu este pe farfuria cu mâncare, ci pe mintea şi emoţiile noastre în raport atât cu corpul, cât şi cu mâncarea. Atât timp cât nu înţelegem cu exactitate care este rolul, valoarea şi însemnătatea mâncării din farfurie, putem avea cea mai sănătoasă farfurie din lume, căci rezultatele nu vor fi cele aşteptate. Cu toţii ne-am născut într-o stare naturala de a recunoste senzaţia de nevoie, dar şi de saţietate a corpului. Trebuie doar să ne reactivam aceste simţuri. Doar aşa mâncarea ne este un aliat pentru corp, suflet şi creier şi nu un “duşman”, aşa cum este percepută de persoanele care vor să slăbească”, consideră Anca Alungulesei.