Rețete cu piept de pui și cartofi pentru toate gusturile. 7 idei gata în timp record
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 22.02.2021 la 15:45
Actualizat pe 22.02.2021 la 15:45
Pieptul de pui cu cartofi pregătiți la cuptor sunt o rețetă simplă și delicioasă, care nu trebuie să lipsească din meniul niciunei gospodine. Vă propunem câteva rețete ușor de realizat, gata de pus pe masă!
- Rețete de piept de pui cu cartofi la cuptor
- Cum se pregătește cel mai ușor
Pieptul de pui cu cartofi pregătiți la cuptor sunt o rețetă simplă și delicioasă, care nu trebuie să lipsească din meniul niciunei gospodine. Vă propunem câteva rețete ușor de realizat, gata de pus pe masă!
Mod de preparare Piept de pui la cuptor cu cartofi si unt
Se taie pieptul de pui în bucăți, apoi se adaugă într-un vas alături de 300 ml apă rece și 9 g de sare până când se formează saramura, apoi se adaugă boia dulce. Cartofii se taie felii și se adaugă pe vasul de yena, uns într-un strat generos de unt. Peste se adaugă pieptul de pui, împreună cu roșiile și se presară sare, piper și cimbru după gust. Se adaugă la cuptor pentru 30 de minute.
Ingrediente
O jumătate de piept de pui între 200 și 250 g
300 ml apă rece
Sare
O linguriță cu vârf de boia dulce
2 cartofi medii curățați
Piper proaspăt răsnit
Puțin unt pentru tavă – 10-20 g
O jumătate de roșie
Câteva crenguțe de cimbru proaspăt, dacă aveți
Mod de preparare Piept de pui cu cartofi si cascaval
Cartofii se curăță de coajă și se taie cubulețe, iar pieptul de pui va fi tăiat în aceeași manieră. Într-un bol separat se combină cartofii tăiați cubulețe cu ceapa verde tocată mărunt, rozmarin, sare, piper, căței de usturoi zdrobiți, pieptul de pui și se adaugă ulei de măsline. Acestea se vor pune ulterior într-o tavă de yena și va fi băgată la cuptorul preîncălzit la la 180˚C, timp de 20-25 de minute. Când vasul va fi scos din cuptor, se adaugă cașcavalul ras deasupra, ca mai apoi să fie pus vasul în cuptor pentru încă 5 minute. Deasupra presărați pătrunjel tocat marunt.
Ingrediente
1 kg de piept de cartofi albi
250 g piept de pui
o ceapă verde
4-5 linguri ulei de măsline
sare și piper după gust
2 căței de usturoi
200 g cascaval ras
o legătura de pătrunjel
Mod de preparare Piept de pui cu cartofi si sos Bechamel
Cartofii se taie rondele și se adaugă sare și piper după gust, o linguriță de cimbru și ulei de măsline, iar apoi se așează pe o tavă de yena. Cartofii se pun la copt timp de 20 minute, până vor deveni ușor aurii, în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Într-o tigaie se călește ceapa tăiată cubulețe și se adaugă usturoiul tocat mărunt, apoi se amestecă timp de 1 minut. Peste se adaugă pieptul de pui tăiat bucăți și se prăjește până devine alb. Se adaugă ardeiul gras, pasta de roșii, o linguriță de sare, ½ linguriță de piper negru măcinat și o linguriță de boia de ardei dulce. Amestecați foarte bine și luați compoziția rezultată de pe foc. Se adaugă totul peste cartofii copți.
Pentru pregătirea sosului Bechamel se topește untul într-o cratiță și se amestecă bine cu făină. Apoi adăugați treptat laptele, amestecând energic cu telul, ca să nu rămână cocoloașe. Peste sos se adaugă sare și piper după gust, apoi se fierbe la foc mic 5 minute. Lăsați sosul să se răcească, apoi turnați-l peste compoziția din tavă. Deasupra presărați mozzarella și se pune la copt pentru 25-30 de minute la 200 de grade Clesius.
Ingrediente
-un piept de pui;
-o ceapă;
-un ardei gras roșu;
-un ardei gras verde;
-3 cartofi medii;
-4 linguri de ulei de floarea-soarelui;
-2 linguri de ulei de măsline;
-1.5 lingurițe de sare;
-o linguriță de piper negru măcinat;
-o linguriță de boia de ardei dulce
-o linguriță de cimbru uscat;
-un cățel de usturoi;
-o lingură de pastă de roșii;
-100 g de mozzarella rasă
Pentru sosul Bechamel
-2 linguri de făină;
-720 ml de lapte;
-50 g de unt;
-o linguriță de sare;
-un praf de piper negru măcinat
Mod de preparare Piept de pui cu cartofi gratinati
Se curăță cartofii de coajă și se taie rondele subțiri. Într-un bol se pune pieptul de pui tăiat cubulețe, peste care se adaugă sare, piper, boia de ardei dulce, curcuma, ulei de măsline și amestecați foarte bine. Într-un vas de yena uns cu unt se pun rondelele de cartofi, apoi un strat de carne, ceapa rondele și jumătate din cantitatea de unt. Presărați cu 50 g de cașcaval ras și acoperiți cu al doilea strat de cartofi. Se mai adaugă încă un strat de carne și se adaugă unt peste, ca mai apoi să adăugați ultimul strat de cartofi. Vasul se acoperă cu o folie de aluminiu și se pune la cuptor pentru 40 de minute, la 200 de grade Celsius. La final scoateți folia de aluminiu și presărați mozzarella deasupra.
Ingrediente
1 kgCartofi
500 gPiept de pui
150 gCașcaval
100 gUnt
0,5 lingurițăSare
0,5 lingurițăPiper negru măcinat
0,5 lingurițăBoia de ardei dulce
0,5 lingurițăTurmeric
2 linguriUlei de masline
Mod de preparare piept de pui cu cartofi si ciuperci la cuptor
Cartofii se curăță și de taie rondele, iar ceapa este tăiată în bucăți mai mari. Ciupercile se curăță și dacă sunt de mărime mai mică, pot fi lăsate întregi sau tăiate în bucăți mai mari. Într-un vas de yena sau tavă de la cuptor torni puțin ulei apoi pui ceapa, cartofii și ciupercile. Pui condimentele și apoi deasupra pui și pieptul de pui condimentat. Torni un pahar de apă și bagi totul la cuptor circa 30-40 de minute. Se poate servi cu murături asortate sau cu mujdei de usturoi cu smântână.
Ingrediente
pulpe de pui sau aripioare
6 cartofi potriviți
400 g ciuperci proaspete
1 ceapă
200 ml apă
condimente naturale pentru pui: sare, piper, chili, rozmarin, cimbru
Citește și Ce să gătesc rapid? 3 rețete gata în mai puțin de 10 minute