Ce să gătesc rapid? 3 rețete gata în mai puțin de 10 minute
Publicat pe 19.02.2021 la 19:14 Actualizat pe 19.02.2021 la 19:14
Preparatele rapide au devenit din ce în ce mai căutate, mai ales că societatea în care trăim a devenit foarte alertă, modernizată, și în lipsă de timp. Secolul vitezei ne învață cum să ne facem poftele culinare, în mai puțin de 10 minute!
- Cum să ne facem poftele într-un timp scurt
- Rețete rapide în mai puțin de 10 minute
Timpul puțin dar și poftele din ce în ce mai diverse te pot face să renunți la a-ți satisface capriciile gastronomice. Însă există și rețete pe care le poți mânca în mai puțin de 10 minute, care necesită puține ingrediente, și care îți vor fi și pe plac, indiferent de preferințe.
Omletă în cană la microunde
Una dintre cele ma rapide mese, cu care cu siguranță ești deja obișnuit, este omleta la cană. Da, exact! Micul dejun preferat preparat într-o cană! Iată ce presupune!
Ingrediente
1 lingură de făină
1 ou mare
1 linguriță ulei
15g roșii uscate
1 linguriță muștar
1 sfert de linguriță de praf de copt
Mod de preparare
Adaugă oul într-o cană și bate-l până obții o compoziție omogenă. Adaugă restul ingredientelor și amestecă foarte bine. Adaugă totul la cuptorul cu microunde timp de 1 minut și 30 de secunde.
Pizza cu blat din pâine
Cine nu adoră pizza? Și cine nu ar vrea să mănânce oricând și aproape oriunde, în mai puțin de 10 minute? Iată cum se pregătește rețeta simplă, fără să aduni prea multe vase de spălat.
Ingrediente
pâine toast
2 ouă
o cană cu lapte
sos de roșii
oregano uscat
sare
piper
cașcaval ras
mozzarella rasă
toppinguri după plac: cârnați, șuncă, măsline, porumb, ardei gras
Mod de preparare
Se unge cu lapte fiecare felie de pâine, apoi se așează în tavă pe toată suprafața ei, fără să rămână locuri goale. Se unge blatul cu sosul de roșii și se presară oregano peste. Se adaugă cașcavalul ras și mozzarella, apoi topingurile dorite. La sfârșit se adaugă ouăle bătute pe deasupra și se bagă la cuptorrul preîncălzit timp de 25-30 d eminute.
Paste cu sos de roșii
Pastele sunt și ele printre preferatele noastre ale tuturor, și iată că le poți prepara într-un timp record și cu mai puțină bătaie de cap. Uite de ce ai nevoie!
Ingrediente
1 pungă paste, dupa preferințe
1 cutie roșii în bulion
1 lingură pastă de roșii
2 caței usturoi
1 lingură ulei busuioc
sare, piper
Mod de preparare
Se pun pastele să fiarbă în apă cu un praf de sare, conform indicațiilor de pe pachet. Se taie usturoiul și se călește în ulei, apoi se adaugă roșiile curațate și tăiate mărunt. Se lasă 5 minute pe foc, se pune și sucul în care au stat roșiile și pasta de roșii desfăcută cu puțină apă. Se lasă sosul să fiarbă 10 minute. Odată pastele fierte, se scurg bine și se pun imediat în sosul de roșii. Se amestecă și se verifică dacă mai este nevoie de sare. După preferințe se adaugă și busuioc.
Citește și: Cele mai delicioase clătite făcute acasă. Trei rețete de pancakes pe care ar trebui să le încerci