Paste cu sos de roșii. 5 rețete simple pe care trebuie să le încerci
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 10.02.2021 la 19:00
Actualizat pe 10.02.2021 la 19:00
Se poate întâmpla ca după o zi lungă la serviciu sau la facultate să rămâi în pană de idei în ceea ce privește cina. Ce ai spune de niște paste delicioase cu pui, cu ciuperci, cu bacon sau chiar de post?
- Paste cu sos de roșii și pui
- Paste cu sos de roșii și ciuperci
- Paste cu sos de roșii și bacon
- Paste cu sos de roșii de post
- Paste cu sos de roșii și busuioc
Dacă vrei să mănânci ceva gustos, dar totodată simplu de preparat și rapid, pastele pot fi o idee bună. În 15-20 de minute, cina ta va fi gata.
Paste cu sos de roșii și pui
Pastele cu sos de roșii și pui sunt adorate atât de adulți, cât și de copii. La acest tip de paste contează foarte mult sosul.
Ingrediente
Pentru a găti paste cu sos de roșii și pui vei avea nevoie de: 250 de grame de piept de pui, 200 de grame de paste penne, 250 de grame de roșii cuburi, 2-3 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi, sare, piper și busuioc.
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie cubulețe și se rumenește într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei de măsline.
Se adaugă usturoiul pisat și se lasă câteva minute, iar ulterior se adaugă roșiile cuburi.
Separat, se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În tigaie se adaugă sare, piper, și busuiocul și se lasă la fiert până capătă consistența unui sos.
Dupa ce au fiert, pastele se pun în tigaie și se amestecă cu sosul.
Paste cu sos de roșii și ciuperci
Aceasta este o rețetă simplă, însă micile detalii fac diferența. În cazul în care nu aveți ciuperci proaspete, le puteți înlocui cu cele la conservă.
Ingrediente
Ingredientele pentru această rețetă sunt următoarele: 500 grame ciuperci, o ceapă albă, trei roșii tocate mărunt, 3 căței de usturoi, două lingurițe de boia de ardei roșu dulce, sare, piper, 50 ml de ulei de floarea soarelui și, nu în ultimul rând, 500 grame de paste.
Mod de preparare
Într-o tigaie adâncă se toarnă uleiul și ciupercile spălate și se amestecă periodic.
Când apa scade, iar ciupercile încep să se rumenească, se adaugă ceapa tocată mărunt și se lasă pentru aproximativ cinci minute.
Ulterior se adaugă roșiile tocate și toată compoziția se lasă la fiert, însă se mai amestecă din când în când.
Înainte de a opri focul cu cinci minute, se adaugă și usturoiul tocat mărunt. Între timp, se pun la fiert și pastele.
Sosul obținut în tigaie se poate asezona cu boia de ardei, piper și sare. După ce au fiert, pastele se vor servi cu sosul de ciuperci.
Paste cu sos de roșii și bacon
Ingrediente
Pentru paste cu sos de roșii și bacon, ai nevoie de: 150-200g de spaghete, 2/3 conservă de roșii tocate, 300g de bacon, tocat cubulețe, 2 căței de usturoi tocați, fulgi de ardei iute (opțional), parmezan și pătrunjel, pentru servit.
Mod de preparare
Mai întâi se fierb spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Dacă ai fiert pastele, e timpul să treci la prepararea sosului. Într-o tigaie unsă cu ulei de măsline se pun la rumenit bucățelele de bacon, la foc mare. Se adaugă și usturoiul tocat și se prăjește doar câteva secunde.
Se toarnă conserva cu roșiile tocate, fulgii de ardei iute, sarea și piperul. Se dă focul la treapta medie și se mai gătește timp de 5 minute.
După ce ați scurs pastele, se adaugă în tigaia cu sosul și se amestecă bine. Poți presăra parmezan și pătrunjel pe deasupra.
Paste cu sos de roșii de post
Iată o rețetă de post delicioasă, perfectă pentru zilele când ești în pană de idei!
Ingrediente
Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru a prepara paste cu sos de roșii de post: o ceapă mică, 6 roșii, 3 căței de usturoi, 250 grame paste, oregano, busuioc și 2 linguri de ulei de măsline.
Mod de preparare
Cele șase roșii se mărunțesc și se pun într-o oală pe foc. Între timp, se pun pastele la fiert, în apă cu puțină sare. După ce sosul de roșii a dat în fiert, se adaugă usturoiul tăiat cubulețe, împreună cu ceapa mărunțită.
Când sosul a început să scadă, se adaugă oregano, busuiocul, sarea, piperul și cele două linguri de ulei de măsline.
După ce au fiert și pastele, se strecoară și se adaugă în oala cu sosul. Se omogenizează bine și se servesc.
Paste cu sos de roșii și busuioc
Acest tip de paste au o digestibilitate mult mai ușoară.
Ingrediente
Ingredientele sunt următoarele: 500 grame paste penne, 3-4 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi, două conserve de roșii decojite, o lingură de zahăr, jumătate de lingură de oregano uscat, câteva frunze de busuioc proaspăt, sare de mare și piper negru și parmezan proaspăt ras.
Mod de preparare
Se încălzește o tigaie sau o cratiță mică cu baza groasă și se adaugă trei linguri de ulei de măsline și usturoiul tocat mărunt.
În continuare se adaugă roșiile, frunzele de busuioc, zahărul și oregano uscat. Se fierbe sosul de roșii obținut timp de 25-30 de minute.
Se pune la încălzit o oală cu patru litri de apă, iar când dă în clocot se adaugă o linguriță de sare.
După ce au fiert și pastele, se strecoară și se adaugă în sosul de roșii. Gustul se echilibrează cu sare sau frunze de busuioc.
Citește și: Paste carbonara. 4 rețete simple și gustoase