Rețete de ciuperci murate. Cum să pui ciuperci la borcan pentru iarnă
Publicat pe 04.09.2020 la 13:49 Actualizat pe 04.09.2020 la 13:49
Ciupercile murate sunt o idee inedită pentru toți cei care vor să pună ceva nou pe masa de Sărbători, în această iarnă. Dar dacă nu știi unde să începi și ce presupune o astfel de rețetă, am creat o listă care conține mai multe opțiuni interesante!
- Ciupercile murate sunt o idee inedită, care merită încercată în această iarnă.
- Iată, așadar, cele mai populare rețete pe care poți să le pregătești!
Vrei să încerci ciuperci murate și nu știi exact de unde să începi? Încearcă aceste trei rețete, ușor de preparat și taman bune pentru începătorii care vor ceva nou în această iarnă.
Rețetă de ciuperci murate cu usturoi
Ingrediente pentru ciupercile murate cu usturoi
- 1,1 kg ciuperci champignon
- 200 ml oțet
- 400 ml apă
- 1 lingură sare pentru murături
- 5 căței de usturoi
- 6 boabe de piper
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Se începe prin spălarea ciupercilor și tăierea codițelor. Se fierb apoi timp de 10 minute în apă cu puțină sare. Se lasă la scurs, apoi se mută în borcane. Usturoiul se taie rondele și se așează în mod egal printre ciuperci. Apoi, se toarnă oțetul și apa și se adaugă sarea, piperul și foile de dafin, fierte în prealabil timp de câteva minute. Amestecul rezultat se toarnă în borcane, cât este încă fierbinte. Se pun capacele atunci când se răcește mixtura.
Rețetă de ciuperci pleurotus murate
Ingrediente necesare
- 2 kg de ciuperci pleurotus
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 1 căpăţână de usturoi
- 0,5 l de oţet din vin
- 2 linguri de zahăr
- foi de dafin
- muştar boabe
- piper boabe
- cimbru uscat
- sare
Mod de preparare ciuperci pleurotus murate
Întâi de toate, se spală ciupercile și se taie în bucăți ceva mai mari. Se opăresc timp de 8 minute, timp în care se pune la fiert jumătate de litru de oțet cu un litru de apă, trei linguri de sare, două linguri de zahăr și o lingură de cimbru uscat. Pe fundul fiecărui borcan se așează puțină ceapă, câte un cățel de usturoi, o foaie de dafin, o linguriță de muștar boabe și o linguriță de piper boabe. Se pun ciupercile în borcane, fără a fi îndesate, apoi torni oțetul fierbinte. Capacele se pun imediat, iar borcanele se agită puțin. Se lasă timp de trei săptămâni înainte de a fi consumate.
Citește și: Cum prepari cele mai bune murături. Rețeta care te face să te lingi pe degete!
Rețetă de ciuperci murate în saramură
Ingrediente pentru ciupercile murate în saramură
- 1/2 kg ciuperci pleurotus
- 1/2 kg ciuperci champinion
- 1/2 kg ciuperci urechiușe
- apă
- sare
- zahăr
- usturoi
- gogoșar
- oțet
- foi de dafin
- semințe de muștar
Mod de preparare
Se spală bine toate ciupercile, apoi se opăresc timp de 30 minute. După aceea, se scurg și se taie feliuțe, care apoi sunt așezate în borcane. Printre bucățelele de ciuperci se pun și cățeii de usturoi și gogoșari tăiați cubulețe. Ingredientele rămase se pun pe foc până dau în clocot, apoi se toarnă peste ciuperci.
Ce beneficii are consumul de ciuperci
Ciupercile sunt foarte bune pentru organism, având numeroase beneficii pentru sănătate. Potrivit sfatulmedicului.ro, câteva dintre principalele benficii sunt:
- reglarea sistemului digestiv prin prevenirea constipației
- regalrea tensiunii arteriale
- combaterea carenței alimentare
- întărirea tensiunii arteriale
Totodată, ciupercile oferă o mai bună funcționare a sistemului reproductiv și al sistemului digestiv. Drept urmare, acesta este un minunat motiv pentru a încerca mai multe rețete cu ciuperci. Și, de ce nu, să începi chiar cu ciuperci murate!