Paste carbonara. 4 rețete simple și gustoase
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 05.02.2021 la 11:31
Actualizat pe 05.02.2021 la 11:32
Pastele sunt cea mai bună alegere atunci când optezi pentru un prânz sau chiar o cină rapidă și gustoasă. Se prepară imediat, iar rețetele nu sunt deloc complicate și sunt la îndemâna oricui. Iată 4 moduri de a-ți prepara paste carbonara delicioase!
- Paste carbonara fără smântână
- Paste carbonara cu pui
- Paste carbonara cu ciuperci
- Paste carbonara cu sos alb
Pastele Carbonara, mâncare specific italienească făcută de obicei cu ou, brânză, carne de porc și piper negru. Astăzi, rețetele au fost reinterpretate, îmbunătățite și există o gamă largă de rețete din care poți alege.
Paste carbonara fara smantana
Acest tip de paste se prepară ușor, dar sunt un adevărat deliciu.
Ingrediente
Pentru a prepara paste carbonara fără smântână, ai nevoie de : 200 g spaghete, 100 g bacon, 50 g parmezan ras, 2 ouă, piper și sare după gust și pătrunjel (opțional).
Mod de preparare
Primul pas este să puneți pastele la fiert. Într-o tigaie separată, se pune baconul mărunțit și se prăjește. Opțional, se adaugă și un polonic de apă din oala în care fierb pastele.
După ce au fiert pastele, le așezați în tigaia cu baconul și amestecați foarte bine. Apoi se adaugă parmezanul, gălbenușul și încă o lingură de apă fierbinte de la paste, iar toate acestea se amestecă.
La sfârșit, puteți presăra parmezan sau pătrunjel tăiat mărunt peste paste.
Paste carbonara cu pui
O alternativă la rețeta clasică de paste carbonara este cea cu pui, care este la fel de gustoasă.
Ingrediente
Pentru această rețetă ai nevoie de : 400 gr paste penne rigate, 100 gr paste fusilli, 300 gr smantana, 80 gr parmezan, un praf de sare, 1 lingurita piper macinat, 2 linguri ulei de masline și 200 gr piept de pui.
Mod de preparare
Ambele tipuri de paste, atât penne rigate, cât și fusilli se fierb împreună în aceeași oală. Pieptul de pui se taie mărunt și se prăjește în puțin ulei de măsline. Se adaugă 150 ml de apă de la paste și se mai lasă la fiert, până când apa scade, iar pieptul de pui se rumenește.
În final, se pun smântâna, parmezanul, sarea și piperul și se amestecă bine
Paste carbonara cu ciuperci
Pastele carboanara cu ciuperci se recomandă a fi servite imediat după gătire pentru a savura în totalitate aroma specifică.
Ingrediente
Pentru a găti paste carbonara cu ciuperci ai nevoie de următoarele ingrediente: 400 g spaghete, 150 g pancetta, 100 g ciuperci, 5 linguri smantana dulce pentru gatit/frisca lichida/double cream, 4 oua, 150 g branza pecorino sau ceddar rasa, 50 g parmezan și 2 linguri unt.
Mod de preparare
Mai întâi, se pun pastele la fiert. Într-o tigaie se topește puțin unt, se adauga ciupercile tocate marunt, iar mai apoi pancetta cubulețe.
Tot acest amestec se adaugă peste pastele fierte și se amestecă.
Într-un alt bol se adaugă ouale, smântâna și brânza rasă și se condimentează după bunul plac. Aces sos obținut se adaugă peste paste și se servește cu parmezan ras pe deasupra.
Paste carbonara cu sos alb
Pentru pastele carbonara cu sos alb nu ai nevoie de prea multe ingrediente, este o rețetă care poate fi gătită de persoane de toate vârstele.
Ingrediente
Ai nevoie de următoarele ingrediente: 70 g bacon, 90 ml smântână lichidă, 80 g cașcaval răzuit, sare, piper, paste (100 g) și parmezan.
Mod de preparare
Pastele se pun la fiert cu puțină sare, respectând instrucțiunile de pe ambalaj. Separat, se prăjește baconul cu smântâna lichidă și cașcavalul.
Ulterior, se scot pastele de la fiert și se amestecă cu baconul, smântâna și cașcavalul. La servire, se adaugă parmezan sau pătrunjel mărunțit.
Pastele carbonara sunt întotdeauna o idee bună când nu mai știi ce să gătești sau vrei să mănânci ceva delicios într-un timp foarte scurt.