REȚETE gata în 5 minute: Porumb cu bacon și smântână, un deliciu
Publicat pe 17.05.2019 la 18:55 Actualizat pe 17.05.2019 la 18:57
Rețeta noastră de azi este perfectă pentru o gustare, dar și pentru momentele în care ai pregătit ceva de mâncare și nu știi ce garnitură să prepari, iată soluția!
Rețeta noastră de azi este perfectă pentru o gustare, dar și pentru momentele în care ai pregătit ceva de mâncare și nu știi ce garnitură să prepari, iată soluția!
Pentru azi ți-am pregătit o rețetă absolut fabuloasă, care te va face să te lingi pe degete! Este vorba despre porumb cu bacon și smântână, ușor de pregătit în numai 5 minute!
Ingrediente:
1 conservă porumb (285 gr scursă)
o jumătate ceapă mai mică
2 fire pătrunjel și 2 de ceapă verde
2 linguri smântână grasă, 2 linguri de lapte
câteva felii de ardei roșu
100 gr bacon
sare, piper negru, chili
Mod de preparare:
Baconul se taie în cubulețe mici și se pune la prăjit, până se rumenește și își lasă puțină grăsime, după care se scoate din tigaie și se pune pe un șervețel, pentru a scăpa de excesul de grăsime. În grăsimea din tigaie se călesc ceapa și ardeiul, după care se adaugă porumbul scurs bine și se lasă pe foc preț de 5 minute.
Se presară totul cu sare, piper negru și fulgi de chili după gust, după care se trage tigaia de pe foc și se adaugă smântână și laptele și se amestecă totul. La final se adaugă baconul, ceapa verde tăiaă rondele și pătrunjelul tocat mărunt.
R.D.