Rețetă simplă de negresă cu banane și vișine! Cum poți prepara delicioasa prăjitură în doar câteva minute!
Publicat pe 13.01.2021 la 23:02 Actualizat pe 13.01.2021 la 23:02
V-ați săturat să tot mâncați aceleași deserturi? Atunci ați ajuns în locul potrivit! Noi vă prezentăm o rețetă extrem de simplă de negresă, însă nu una obișnuită, ci la care adăugați și banane și vișine. Iată cum poți prepara această delicioasă prăjitură, în doar câteva minute! Trebuie să urmezi cu atenție doar câțiva pași!
- Rețetă simplă de negresă cu banane și vișine!
- Cum poți prepara delicioasa prăjitură în doar câteva minute!
Negresa este un desert extrem de apreciat, mai ales de gospodine și gurmanzi. Asta pentru că nu necesită multă muncă, ci se prepară extrem de ușor. Dacă până acum ați încercat doar rețeta clasică, noi vă aducem la cunoștință ceva cu totul nou, și anume: negresa cu banane și vișine.
Ingrediente pentru rețeta de regresă cu banane și vișine
Pentru această rețetă nu aveți nevoie decât de niște ingrediente simple. Acesta sunt: doi banane mari, 500 de grame de vișine fără sâmburi (dacă nu le aveți în stare naturală, le puteți folost și pe cele din compot sau dulceață), 2 ouă, 50 de grame de unt, 300 de grame de făină, 1 pliculeț de praf de copt, 1 pliculeț de zahăr vanilinat, 100 de ml lapte, o esență de rom, 2 linguri de cacao, aproximativ 200 de grame de zahăr, coaja de la o portocală și jumătate de lingură de sare.
Cum prepari acest desert
Modul de preparare este de asemenea foarte ușor. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să încălziți untul și laptele până ce se omogenizează. Apoi, gălbenușurile și bananele sunt bătute împreună cu un mixer, adăugând treptat zahărul normal și cel vanilinat. Peste compoziția obținută se adaugă apoi laptele și untul, împreună cu esența de rom și coaja de portocală.
Încă puțin și desertul este gata! Acum trebuie să adăugați cacao pudră, să mixați totul și ulterior să puneți și făina amestecată cu praful de copt. Albușurile vor fi și ele folosite, fiind bătute spumă împreună cu sare. Rezultatul se adaugă peste compoziția finală și tot ce trebuie să faceți acum este să amestecați fără grabă, cu o lingură, de jos în sus.
Compoziția va fi așezată apoi pe o tavă unsă cu unt și peste care este presărată făină. Deasupra vor fi puse vișinele, pe rând, iar rezultatul final se bagă la cuptorul preîncălzit și se lasă să coacă timp de circa 40-50 de minute.
Citește și: Când este Eurovision 2021 și cine reprezintă România