Rețetă de tiramisu cu ciocolată. Cei mai simpli pași pentru un desert ca la carte
Publicat pe 13.01.2021 la 22:27 Actualizat pe 13.01.2021 la 22:27
Dacă vrei să faci un desert simplu și cât se poate de delicios, iată cei mai ușori pași pentru a realiza un tiramisu cu ciocolată ca la carte. Iubitorii de dulciuri vor fi încântați să vadă cât de rapid se poate realiza prăjitura lor preferată.
- Rețetă de tiramisu cu ciocolată
- Cei mai simpli pași pentru un desert ca la carte
Tiramisu este unul dintre cele mai adorate deserturi, fiind considerat un dulce pentru toate gusturile. Crema fină de cacao și pișcoturile se îmbină perfect, iar rețeta este una cât se poate de rapidă și ușor de realizat. Vă propunem câțiva pași simplu pentru un desert ca la carte.
Ingrediente tiramisu cu ciocolată
50 g zahăr
2 ouă mari, separate
30 ml lichior de ciocolată
235 ml espresso proaspăt, răcit la temperatura camerei
340 g mascarpone
110 g picături de ciocolată semi-dulci
18 pișcoturi
pudră de cacao neîndulcită
Mod de preparare tiramisu cu ciocolată
Pentru crema de ciocolată, se fierbe smântâna pentru frișca lichida alături de cafeaua măcinată timp de 1-2 minute și se lasă pentru cel putin 15 minute. Între timp, se pun foițele de gelatină la înmuiat în multă apă rece. În cazul în care folosiți granule de gelatină, din plic, le amestecați doar cu 50 ml apă). Ciocolata cu lapte se rupe în bucățele. În continuare, se strecoara compoziția de cafea și se pune din nou pe foc. Se adaugă apoi și bucățelele de ciocolată și se lasă pe foc (la foc mic) până când acestea se topesc. Ulterior se amesteca toată compoziția. La final, se strecoară foițele de gelatină și se adaugă în crema de ciocolată cu cafea. Se amestecă energic, după care se lasă la răcit (gelatina granule nu se mai scurge de apa și se adaugă așa cum e).
Împăturește cu grijă albușurile bătute, până se combină totul.
Adaugă cealaltă jumătate de lichior în cafeaua rămasă și toarnă într-un vas puțin adânc. Învârte 9 pișcoturi în mixul de cafea și amplasează pe o tavă pătrată, pentru a forma un strat. Acoperă cu crema de ciocolată, împrăștie puțină pudră de cacao, apoi repetă straturile cu restul de pișcoturi.
În final adaugă picături de ciocolată, dacă vrei. Acoperă cu o folie de plastic și dă la frigider 2-3 ore înainte de servire.
Citește și Cea mai bună prajitură de Craciun. Rețetă și trucuri utile