Rețete de cheesecake fără coacere. Simplu, rapid și gustos
Publicat pe 31.12.2020 la 09:18 Actualizat pe 31.12.2020 la 10:36
Dacă te gândești ce desert să le mai pregătești apropiaților tăi, un cheesecake fără coacere este cel mai simplu, rapid și gustos mod de a impresiona. Iată cele mai căutate rețete pe care toate gospodinele le pun în practică.
- Cele mai simple rețete de desert.
- Cheesecake, o alegere rafinată, simplă și rapidă.
Cheesecake fără coacere cu ciocolată
Cheesecake-ul cu ciocolată și mai ales cel fără coacere este unul dintre cele mai căutate deserturi și asta pentru că brânza în combinație cu ciocolata îi dau voie celui pofticios să mănânce o porție dublă. Mai jos găsești ingredientele de care ai nevoie, dar și modul de preparare.
Ingrediente
500g biscuit
170g unt topit
500 grame branza proaspata
300 ml de frisca lichida dulce
25 grame gelatina
100 ml apa rece
100 zahar pudra
250 ml lapte
180 g ciocolata neagra
un plic zahar vanilat
180 g ciocolata neagra
200ml frisca lichida dulce
o lingura unt
Mod de preparare
Mai întâi trebuie măcinați biscuiții, amestecați cu untul topit, amestec ce trebuie apoi pus la frigider. Apoi într-un vas trebuie amestecat apa, laptele, ciocolata și zahărul vanilat, toate puse pe foc până ce se topește ciocolata. Același lucru trebuie făcut și cu gelatina, peste care trebuie turnat 100 de ml de apă rece. Ulterior, în alt bol trebuie pusă brânza ce se amestecă cu zahărul pudră și frișca
Mia apoi, toate aceste trei amestecuri trebuie turnate în același vas, fiind amestecate cu mixerul. După care, toată compoziția se va turna peste blatul de biscuiți, ce va lăsat la frigider timp de cel puțin patru ore. După timpul de răcire, ciocolata topită trebuie turnată uniform peste tort scos din frigider, nu mai bun de savurat.
Cheesecake fără coacere cu Oreo
O altă rețetă de cheesecake este cea în care principalul ingredient sunt biscuții Oreo. Pentru copii și nu numai, prăjitura fără coacere cu Oreo este o delicatesă.
Ingrediente
3 pachete de biscuiti Oreo mari
225 g crema de branza moale
50 g zahar esenta de vanilie
200 g frisca lichida
5 linguri unt moale
Mod de preparare
Mai întâi trebuie să măcinați 20-25 biscuiți Oreo, după care trebuie adăugat untul, iar totul trebuie apoi amestecat atât de bine, încât compozița combinată să devină omogenă, excelentă pentru a o întinde în tavă.
Pentru a realiza crema, trebuie să o batem bine împreună cu zahărul, frișca lichidă și esența de vanilie, dar și cu opt biscuiți Oreo, rupți în bucățele foarte mici.
Ulterior, toată aceasta compoziție trebuie pusă peste blatul deja făcut, totul fiind apoi ornat cu frișcă și biscuțui Oreo.
Cheesecake fără coacere cu brânză de vaci
De asemenea, există și varianta unui desert fără prea mult zahăr. Cheesecake-ul fără ciocolată, dar plin cu brânză de vaci este desertul minune pentru cei care țin la siluetă.
Ingrediente
7 biscuiți digestivi
40 g de unt
500 g de brânză cremoasă de vaci
4 foi de gelatină
sucul și coaja rasă de la o lămâie bio
75 g de zahăr
Mod de preparare
Pentru a prepara un astfel de desert, aveți nevoie de o tavă, pe care să o tapetați cu hârtie de copt, de biscuți mixați și unt topi. Cele două ingrediente trebuie amestecate bine, apoi turnate în tavă, totul pus la rece pentru patru ore.
În tot acest timp trebuie să puneți în apă rece, la înmuiat, gelatina, apoi să amestecați brânza cu zahărul într-un alt bol pentru ca obține o cremă omogenă, peste care adăugați coajă de lămâie.
Totodată, gelatina pe care ați topit-o trebuie să o turnați peste cele două linguri de apă caldă și sucul de lămâie. Astfel, după ce totul s-a răcit, compoziția trebuie turnată pentru crema obținută din amestecul de zahăr și brânză.
Iar la final, toată aceste compoziția trebuie turnată peste blatul de biscuiți, lăsat totul la rece și servit după ce ornați prăjitura cu lămâie.
Cheesecake fără coacere cu mascarpone
Acest tip de desert este unul care indiferent ăn ce anotimp este prepart aduce primăvara în farfuria pofticioșilor. Prăjitura cu mascarpone și căpșuni este un curcubeu pe cerul gurii.
Ingrediente
250g biscuiți digestivi
100g unt Milbona topit
400g cremă de brânză
250g mascarpone
o linguriță esenta de vanilie
100g zahar pudra
un pliculet gelatina
300g capsune proaspete
100g zahar tos
Mod de preparare
Pentru o prăjitură ca la carte, mai întâi trebuie să măcinați foarte bine biscuiții, peste care să adăugați untul topit, amestecnd totul până când se va omogeniza, apoi lăsăm totul la rece până când și crema este gata.
Apoi pentru prepararea cremei trebuie să amestecăm gelatina dizolvată cu brânza, vanilia și zahărul pe care le amestecăm cu mixerul foarte bine. După ce compoziția este omogenizată adăugăm treptat și frișca. Mai apoi, când totul este bine amestecat, turnăm crema peste blatul de biscuiți, apoi lăsăm totul la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.
Și ca totul să fie mai delicios peste preparatul care se află deja la frigider ar fi foarte bine dacă am adăuga și o glazură de căpșune.
La flacără mică adăugăm căpșunele și zaharul, dar și gelatina topită, pe care le fierbem timp de șapte minute, apoi le mixăm până când totul se omogenizează. Când totul s-a răcit, putem turna glazura peste tortul din frigider, pe care îl mai lăsăm cam cinci ore la frigider.
Bineînțeles, apoi îl putem servi cu mare poftă.
Cheesecake fără coacere cu iaurt
Ei bine, la final, vă aducem în atenție o altă rețetă de cheesecake, una mult mai simplă și foarte puțin dulce, căci ingredientul princiapl este iaurtul.
Ingrediente
250g biscuiți digestivi
125g unt topit
500g mascarpone
240g iaurt grecesc cu 10% grăsime
smântână neîndulcită pentru frișcă
2 plicuri zahăr vanilinat
50g zahăr
Mod de preparare
L fel ca la celelalte rețete și aici mai întâi trebuie să mărumțim biscuiții pe care trebuie să îi amestecăm foarte bine cu untul până ce obținem o textură nisipoasă. Ulterior, toată compoziția se pune într-o tavă și se adaugă la rece până ce și crema este gata.
Următorul pas este punerea într-un bol a zahărului împreună cu brânza, zahărul vanilat, iartul grecesc și mascarporne. Peste această compoziție trebuie adăugată frișca, dar asta doar după ce mixăm foarte bine smântana care se transformă, bineînțeles, în frișcă.
Mai apoi, ca și la celelalte rețete, trebuie să topim gelatina la foc mic, în apă sau în compot de piersici dacă ne dorim o aromă de fructe în cheescake-ul nostru. După ce gelatina se lechifiază, o turnăm peste compoziția de cremă, apoi amestecăm până la omogenizare.
La ultimul pas trebuie să turnăm crema peste blatul de biscuiți, lăsând totul la frigider timp de o oră. Bineînțeles, dacă ne dorim ca desertul nostru să arate și bine, nu doar să aibă un gust bun, putem să-l ornăm cu bucățele mici de piersici sau orice alte fructe.
Citește și: Cum faci cele mai bune eclere de casă. Rețete pentru toate gusturile și trucuri utile