Cum faci cele mai bune eclere de casă. Rețete pentru toate gusturile și trucuri utile
Publicat pe 29.12.2020 la 15:41 Actualizat pe 29.12.2020 la 15:41
Indiferent dacă este iarnă, vară sau toamnă, ai întotdeauna poftă de ceva dulce și rapid de făcut! Ce poate fi mai gustos decât niște super eclere făcute în casă? Rețete pentru toate gusturile și trucuri utile! Eclere de casă cu caramel sărat!
- Cum faci cele mai bune eclere de casă?
- Rețete pentru toate gusturile și trucuri utile!
- Eclere de casă cu caramel sărat!
Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că gospodinele fac tot felul de prăjituri în această perioadă. Fie că vorbim despre negrese sau torturi, pe masa de dulciuri a fiecărei familii sunt nelipsite celebrele eclere. Și de ce să le cumperi din comerț, când le poți face chiar tu acasă? Iată cele mai bune rețete pentru eclere, simplu de făcut și pentru toate gusturile!
Eclere de casă false, rețetă fără coacere
O rețetă foarte simplă pentru eclere este chiar cea fără coacere. Un desert rafinat și delicios include o porție numai bună de eclere false, care reușesc să stârnească curiozitatea tuturor. Pe scurt, vorbim despre niște pișcoturi însiropate în lapte care creează,de fapt, imaginea unor eclere.
Ingrediente
- 14 bucăți de pișcoturi
- 80 g praf de budincă cu gust de vanilie
- 700 ml lapte
- 250 ml frișcă
- 150 g ciocolată neagră
- 150 ml lapte
Mod de preparare
Cât despre modul în care se prepară, simplu ca ”bună ziua”! Se iau șapte pișcoturi și se însiropează cu lapte, după care se aranjează frumos pe fundul tăvii de copt, tapetată înainte cu folie alimentară. Se pune laptele pe foc într-o cratiță și se adaugă treptat praful de budincă. Mai apoi, budinca se lasă la fiert și se ia de pe foc, fiind lăsată la răcit timp de 5 minute. Turnați budinca peste pișcoturile însiropate cu lapte, nivelați și lăsați la rece pentru 15 minute.
Într-un alt bol se bate frișca, care mai apoi se pune peste budincă. După care se adaugă celelalte pișcoturi rămase. Ciocolata neagră o puneți într-un bol peste care adăugați lapte cald și amestecați cu atenție până în momentul în care se topește și se transformă în glazură. Turnați peste pișcoturi și lăsați la rece timp de 25 de minute.
Reteta clasica de eclere
În cazul în care nu vreți să înlocuiți eclerele clasice, vă prezentăm și rețeta obișnuită pe care gospodinele o folosesc atunci când vor să facă un desert gustos și rapid.
Ingrediente
Aluat:
- 150 ml ulei
- 150 ml apă
- 1 linguriță zahăr
- 170 g făină
- 4 ouă mari
- 1 praf de sare
Cremă:
- 600 ml lapte
- 70 g amidon
- 300 g zahăr
- 5 gălbenușuri
- 150 g ciocolată
- 1 lingură cacao
- 150 g unt
- 200 ml frișcă lichidă
- 2 linguri zahăr pudră
Glazură:
- 120 g zahăr pudră
- 1 plic ness
- 1 lingură cafea preparată
Mod de preparare
Se ia o cratiță în care se pune apă, ulei, zahăr și seara. În clipa în care compoziția începe să coloctască, se adaugă făina (toatp odată) și se amestecă cu atenție până când se formează aluatul. Se oprește focul, se lasă la răcit, după care se adaugă ouăle și se amestecă foarte bine fiecare, înainte de a adaugă următorul ou. La sfârșit se obține un aluat cremos și lipicios.
În ceea ce privește crema, laptele se pune într-o altă cratiță la încălzit. În acest timp se mixează bine gălbenușurile cu zahar, până în momentul în care acesta se dizvolă, iar ouăle devin cremoase. Se adaugă amidonul și se omogenizează. Laptele se toarnă peste crema de ouă, iar compoziția nou obținută se pune la foc și se amestecă încontinuu, până când se îngroașă precum o budincă.
Eclere de casa cu ness
Adesea, gospodinele caută cu disperare să găsească cele mai gustoase eclere cu ness în cofetării, însă tot cele preparate în casă sunt cele mai bune. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și modul de preparare.
Ingrediente
Blat:
- 250 g făină
- 200 ml apă
- 4 linguri ulei
- 5 ouă
Crema de ness:
- 3 gălbenușuri
- 1 lingură nes
- 3 linguri făină
- 300 ml lapte
- 10 linguri zahăr
- 50 g unt
Glazură:
- 20 g unt
- 100 g ciocolată albă
- 100 g ciocolată neagră
- 1 plic ness / capuccino
Mod de preparare
Se pune pe foc o oală cu apă și ulei, iar când încep să fiarbă se adaugă făina în ploaie, amestecând încontinuu cu telul. În clipa în care aluatul se îngroașă, se adaugă ouăle, pe rând. Mai apoi se tapetează tava de cuptor cu hârtie de copt, se întinde blatul și se lasă la cuptor timp de 25-30 de minute la 180 de grade. Aluaturile trebuie să fie aurii-maro.
Într-o altă cratiță se pun gălbenușurile, care se bat bine cu zahărul și nesul. Pe deasupra se adaugă făina, care se încorporează cu laptele. Cât este încă fierbinte, trebuie adăugat untul și amestecat bine până când se topește complet, apoi se lasă crema să se răcească.
Eclere de casa cu caramel sarat
Ingrediente
- coaja de ecler din aluat oparit
- cremă de vanilie
- caramel sărat
- fondant de sirop
- ciocolată
- lapte
Mod de preparare
Coaja de ecler din aluatul opărit se amestecă cu crema de vanilie la rece, cu caramelul sărat, fondantul cu sirop și ciocolata cu lapte, decorată cu kranz. Sosul de caramel sărat va fi gata în 10 minute.
Crema de eclere fara ou
Ingrediente
Aluat:
- 200 g de făină albă
- 150 g margarină
- 1 linguriță de zahăr
- 120 ml apă
- un praf de sare
Cremă de vanilie:
- 300 ml lapte vegetal
- 50 g amidon
- 2 linguri de miere
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare
În cazul în care țineți post și vreți să vă delectați cu un ecler, iată cel mai simplu mod de preparare fără ouă. Se ia o cratiță în care se pune margarina la topit, după care se adaugă zahăr, apă şi praful de sare şi se dă amestecul într-un clocot. După ce stingem focul, se adaugă făina și se amestecă cu atenție pentru a nu se forma cocoloașe. Se lasă aluatul la răcit, iar apoi se pune în tavă sub formă de bastonașe de 8-10 cm.
Se bagă tava în cuptorul încins la 180°C pentru 25-30 de minute. Apoi, se amestecă laptele vegetal cu mierea şi cu amidonul şi se pune cratiţa pe foc, amestecând până când compoziția se îngroaşă. Se opreşte focul şi se pune esenţa de vanilie, iar crema obţinută se lasă să se răcească.
La final, formele de ecler se scot din cuptor, se lasă la răcit, se taie pe jumătate şi se umplu cu cremă.
Citește și: REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Mini eclere! Sunt absolut demenţiale şi se prepară în cinci paşi simpli