REȚETE cu carne de vită: Șnițele crocante cu sos de parmezan
Publicat pe 04.02.2019 la 11:45 Actualizat pe 04.02.2019 la 12:28
Pentru că șnițelele sunt mereu bune, astăzi vă recomandăm o variantă ceva mai interesantă. Mai exact, șnițele crocante din carne de vită, cu un sos delicios de parmezan.
Pentru că șnițelele sunt mereu bune, astăzi vă recomandăm o variantă ceva mai interesantă. Mai exact, șnițele crocante din carne de vită, cu un sos delicios de parmezan.
Ingrediente șnițele cu sos de parmezan:
Pentru carne
- 500 g mușchi de vită
- 1/4 ceașcă ulei de măsline
- 1/2 ceașcă făină
- 2 ouă, bătute ușor cu 2 linguri de lapte
- 2 cești pesmet
- 2 linguri frunze cimbru
CITEȘTE ȘI REŢETĂ cu somon şi chilli, extrem de uşor de preparat
Pentru sos
- 50 g unt
- 2 linguri făină
- 2 căței de usturioi, zdrobiți
- 1 ceașcă lapte
- 3/4 ceașcă parmezan proaspăt ras
- 2 lingurițe muștar
Mod de preparare șnițele cu sos de parmezan:
Pune făina, ouăle și pesmetul în boluri diferite. Amestecă cimbrul cu pesmetul. Condimentează șnițele. Acoperă fiecare bucată în parte în făină, apoi cu ou, apoi cu pesmet. Dă la frigider timp de 20 de minute.
Încălzește puțin ulei într-o tigaie, la foc mare. Adaugă șnițelele, câte două, și gătește până devin aurii-mori. Gătește și pe cealaltă parte, apoi transferă pe o farfurie cu șervețele.
CITEȘTE ȘI Rețete pentru prânz: spaghete cremoase cu spanac
Topește untul într-o cratiță, la foc mediu spre mic. Adaugă făina și usturoiul și gătește, amestecând câteva minute. Ia de pe foc și, încet, adaugă laptele, amestecând din când în când. Pune din nou pe foc, la flacără medie. Amestecă 5 minute până se îngroașă, apoi adaugă brânza și muștarul și lasă să facă bule câteva minute. Condimentează după gust.
A.P.