REŢETĂ cu somon şi chilli, extrem de uşor de preparat
Publicat pe 03.02.2019 la 10:24 Actualizat pe 03.02.2019 la 10:39
Consumul de peşte gras, precum somonul, are numeroase beneficii atestate ştiinţific: reduce riscul de boli coronariene, de infarct, al bolii Alzheimer şi este un bun stabilizator al vederii la persoanele de peste 50 de ani.
Consumul de peşte gras, precum somonul, are numeroase beneficii atestate ştiinţific: reduce riscul de boli coronariene, de infarct, al bolii Alzheimer şi este un bun stabilizator al vederii la persoanele de peste 50 de ani.
Somonul asigură necesarul de acizi graşi Omega 3 şi se poate prepara cu rapiditate sub diverse forme.
Reţetă somon glazurat cu chilli:
Ingrediente pentru trei porţii:
- 115 grame somon, trei bucăţi file
- 130 grame sos chilli
- 25 grame ceapă verde, proaspătă, tocată
Preparare somon cu chili:
- Cuptorul se preîncălzeşte la 200° C
- Într-un castron, amestecați împreună somonul, sosul de chili și ceapa verde.
- Așezați fileurile pe o tavă pe care aşezaţi hârtie de copt.
- Uniformizaţi sosul chilli rămas pe partea de sus a somonului.
- Coaceți timp de 12-15 minute, până când somonul este gatit, dar încă delicat.
Poftă bună!
A.S.