Planta minune care tratează o multitudine de afecţiuni. Patru moduri în care poţi să prepari cătina
Publicat pe 21.08.2018 la 14:10 Actualizat pe 21.08.2018 la 14:55
Cătina este o plantă minune care conţine o gamă completă de Omega 3,6,9 și chiar și cele rare Omega-7 , proteine pentru construirea de aminoacizi, vitaminele B1, B2, K, C, A și E, acid folic, peste 60 de antioxidanți, cel puțin 20 de minerale, carotenoide, xantofile, fenolice și flavonoide.
Cătina este o plantă minune care conţine o gamă completă de Omega 3,6,9 și chiar și cele rare Omega-7 , proteine pentru construirea de aminoacizi, vitaminele B1, B2, K, C, A și E, acid folic, peste 60 de antioxidanți, cel puțin 20 de minerale, carotenoide, xantofile, fenolice și flavonoide, conform sibu.com.
Cătina are numeroase beneficii cum ar fi alungarea răcelilor, echilibrează tensiunea, previne aterscleroza, reface ficatul, vindecă rănile, alungă anemia, te scapă de infecţii, tratează şi previne infertilitatea.
Moduri în care poţi prepara cătina:
1. Tinctură
Tot ce trebuie să faci este să pui la macerat cătina în alcool de 60-70 de grade şi să le tii timp de două săptămâni. Se administrează câte 30 de picături de 3 ori pe zi, potrivit csid.ro.
2. Ulei
Trebuie lăsate fructele de cătină timp de 21-30 zile la macerat în ulei vegetal, e floarea soarelui sau de măsline.
3. Sirop
Pune cătina într-un borcan cu miere în părţi egale. Compoziţia trebuie păstrată la frigider. Se administrează 2-3 linguri înainte de mesele principale.
4. Infuzie
Pune 2-3 linguriţe de cătină într-o cană şi adaugă apă clocotită. Pune ceva desupra şi infuzia va fi gata pentru consum în jumătate de oră.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.