Cea mai buna pizza făcută în casă. Rețeta e mai simplă decât ai crede
Publicat pe 11.02.2021 la 17:05 Actualizat pe 11.02.2021 la 17:07
Cine nu iubește pizza?! Poate sunt câțiva oameni, dar cu siguranță sunt excepția care întărește regula. Este o soluție rapidă atunci când ai prieteni în vizită și nu ai timp să gătești, iar partea cea mai bună este că e aproape imposibil să nu fie pe placul tuturor. Poate fi comandată cu ușurință dar nu e atât de simplu să găsești un local care s-o facă pe gustul tău. Atunci când vrei să fii sigur că ai parte de cea mai bună pizza, varianta cea mai sigură este cea făcută în casă.
- Iată cea mai buna pizza făcută în casă!
- Rețeta este foarte simplă
Pizza poate fi făcută foarte ușor la tine acasă. Tot ce îți trebuie este un cuptor, ingredintele potrivite și o rețetă care nu dă greș niciodată. Respectă pașii și vei obține cea mai bună pizza făcută în casă!
De ce este aceasta cea mai bună pizza făcută în casă
Dacă nu ești vegan sau vegetarian, această rețetă de pizza nu are cum să nu fie pe placul tău. Are cel mai bun sos, preparat în casă, și carne în cantitatea perfectă. Dacă urmezi instrucțiunile, vei obține cea mai bună pizza făcută în casă.
Rețeta pentru cea mai bună pizza făcută în casă
Ingrediente pentru blat
- 300 g faina alba
- cca 8 g de drojdie proaspata
- cca 75-90 ml apa calda
- un varf de cutit de sare
Ingrediente pentru sos
- 1 ceapă mare, tăiată mărunt
- 1 cățel de usturoi, tăiat mărunt
- 1 lingură ulei de măsline
- 400 grame roșii (se pot folosi și din conservă dacă nu sunt disponibile roșii proaspete)
- 2 linguri piure de roșii
- sare
- piper
- 1 frunză de dafin, tocată
- oregano
Ingrediente pentru topping
- un ardei kapia
- cca 200 g ciuperci
- 2 cârnați oltenești
- cca 150 -200 g de șuncă afumată
- cca 300 g de cașcaval
- cca 150 g măsline fără sâmburi (felii)
Mod de preparare
Blat
Se amestecă drojdia cu jumătate din cantitatea de apă călduță. Făina se amestecă cu sarea și se adaugă amestecul de drojdie și apă, apoi se amestecă. Se frământă bine, cu mâna, apoi se adaugă și restul de apă. Se frământă până la omogenizare. Aluatul trebuie să fie elastic.
Ingredientele sunt pentru două tăvi de pizza, astfel că după frământare se împarte aluatul în două bile egale și se acoperă recipientul cu un prosop curat. Va fi lăsat la calt pentru minim 30 de minute sau până când va crește.
Sos
Se călește ceapa și usturoiul într-o tigaie cu uleiul de măsline timp de 10 minute, fără să fie prăjite. Se adaugă roșiile tocate și piureul de roșii împreună cu condimentele și se amestecă până când se omogenizează totul. După, se lasă la fiert până când se îngroașă sosul.
Sosul se poate păstra înr-un borcan, la frigider. Cantitatea este pentru mai multe utilizări.
Topping
Legumele se curăță și se spală. Apoi se taie. Ciupercile și măslinele fără sâmburi se taie felii subțiri, iar ardeiul se taie rondele sau bețișoare. Cârnăciorii și șunca se taie felii cât mai subțiri, iar cașcavalul se dă pe răzătoarea mare.
Blatul de pizza se unge pe toată suprafața cu sosul preparat și apoi se pun ingredientele în mod uniform. Cașcavalul se pune ultima dată.
Trucuri pentru cea mai bună pizza făcută în casă
După ce ai pregătit totul, cuptorul trebuie să fie preîncălzit și temperatura să fie la maximă atunci când pui pizza înăuntru.
Pizza de casă se coace timp de 7-10 minute la temperatura maximă. se mai poate lăsa alte 3-5 minute la temperatură mai mică, dacă este nevoie.