Cum faci un aluat de pizza pufos. Rețete și trucuri pe care puțini le stiu
Publicat pe 30.12.2020 la 16:11 Actualizat pe 30.12.2020 la 16:11
Cauți secretul unui blat de pizza gustos și pufos? Ei bine, noi avem mai multe, pe gustul fiecăruia. Există anumite ingrediente minune care te vor ajuta să obții cea mai bună pizza făcută în casă. La unele dintre ele nici că te-ai aștepta. Iată mai multe rețete, pe care te poți baza.
- Cum obții cel mai pufos aluat de pizza.
- Rețete la alegere pentru gustul fiecăruia.
- Trucuri și ingrediente secrete la care nu te-ai aștepta.
Aluat de pizza pufos cu bere
Poate că până acum ai alăturat berea cu pizza, dar te-ai gândit că această băutură ar putea intra chiar în compoziția aluatului?
Ingrediente
- 160 ml apă caldă
- 2 lingurițe de drojdie uscată
- 1 lingură de zahăr
- 500 gr de făină
- 160 ml bere
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
Mod de preparare
Amestecă apa caldă cu drojdia și zahărul și las-o deoparte pentru câteva minute, cât timp drojdia se activează.
Amestecă faina cu sarea, apoi încorporează drojdia activată cu apa, berea și uleiul de măsline. Frământă aluatul pentru cel puțin 10 minute de mână sau 7-8 minute la robotul de bucătărie.
Când aluatul este fin și elastic, unge-l cu putin ulei de măsline și lasă-l să crească timp de 2-3 ore într-un castron acoperit cu un prosop.
Această cantitate de aluat este suficientă pentru 2 pizza de 30 cm, deci dacă îți dorești mai puțin, împarte aluatul la jumătate și congelează-l pe cel rămas.
Întinde jumătatea pe care o prepari cu degetele în tavă și mai las-o la crescut 10-15 minute. Întinde sosul de roșii și toppingurile preferate deasupra blatului pufos, apoi dă preparatul la cuptor la 180 de grade pentru circa 20 de minute, sau până când blatul de pizza pufos se rumenește bine.
Aluat de pizza pufos cu drojdie
Ingrediente
- 500 gr de făină
- o linguriţă cu sare
- 3 linguri cu zahăr
- un plic cu drojdie uscată
- 330 ml de apă caldă
- 1/5 cană cu ulei de măsline
Mod de preparare
Amestecă manual ingredientele rământă-le doar puţin. Lasă aluatul la dospit o jumătate de oră într-un loc călduţ.
Adaugă apoi 1/5 de cană cu ulei de măsline şi frământă bine până când aluatul absoarbe uleiul.
Lasă, din nou, la dospit încă o jumătate de oră.
Între timp se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Împarte aluatul, întinde fiecare bucată de aluat foarte bine cu sucitorul pentru a forma un cerc mare şi se aşază în tava cuptorului tapetată cu o foaie de copt. Adaugă ingredientele preferate: mozzarella, busuioc, ciuperci, porumb, ardei roşu, salam, rondele de ceapă etc, apoi lasă pizza la cuptor timp de 20 de minute.
Aluat de pizza pufos fără drojdie
Ingrediente
- 75 gr de faină albă
- o linguriță de praf de copt
- un praf de sare
- 75 ml de iaurt grecesc.
Mod de preparare
Amestecă făina, praful de copt și sarea. Adauga iaurtul și amestecă totul până când începe să se omogenizeze. Pune pe o suprafață de lucru plană compoziția obținută și frământ-o timp de un minut, până când se formează un aluatul.
Se preîncalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Foaia rotunda de aluat se pune într-o tavă de copt. apoi se acoperă sos de roșii. Se adaugă alte ingrediente precum: mozzarella, felii de salam, brânză, legume etc și se lasă la rumenit timp de 10 minute.
Aluat de pizza pufos cu smântână
Ingrediente
- un ou
- 2 linguri de smântână grasă
- 250 ml lapte călduț
- 25 gr drojdie proaspătă
- o linguriță de zahăr
- jumătate de linguriță de sare
- 500 gr făină
Mod de preparare
Cerne făina într-un castron, apoi fă o adâncitură în mijloc. Sfărâmă drojdia, adăugă zahărul și puțin lapte călduț, apoi amestecă totul și lăsă 10 minute la crescut.
Separat, amestecă oul, cu sare, ulei și smântână. După ce a crescut maiaua, începe să aduni faina de pe margini și adaugă restul de lapte călduț. Frământă bine și lasă aluatul să crească timp de aproximativ o oră.
Aluat de pizza pufos cu ouă
Ingrediente
- 225 ml apă călduță
- 350 gr de făină
- 30 gr drojdie
- un praf de sare
- o linguriță de zahăr
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare
Toarnă într-un bol apa calduță, împreună cu cu zahărul și drojdia. Acoperă compoziția obținută și las-o să crească timp de 10-15 minute.
Separat, pune făina, într-un bol mai mare, împreună cu sarea și uleiul. Toarnă deasupra maiaua. Din ingredientele pentru blat se frământă un aluat elastic care se lasă la crescut timp de o jumătate de oră.
Dupa ce a crescut aluatul, se întinde blatul cu degetele într-o tava unsă cu unt. Se adaugă ingredientele dorite și se lasă la cuptor timp de 20 de minute, la 180 de grade Clesius.
Aluat de pizza pufos cu lapte
Ingrediente
- 500 gr făină de grâu
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- o linguriță de zahăr
- 5 gr drojdie uscată
- un praf de sare
- 40 ml ulei vegetal
Mod de preparare
Încălzește laptele la 36-40 de grade.Toarnă jumătate din lapte, adăugă zahăr și drojdie și amestecă totul. Așteaptă un sfert de oră pentru a observa dacă drojdia funcționează. Aceasta va indica aspectul capacului de spumare.
Amestecă ouă cu sare într-un recipient separat. Toarnă laptele si ouăle rămase. Amestecă totul împreună și adaugă partea de lapte în care drojdia a fost dizolvată.
Făina se toarnă în părțile lichide de bază și se amestecă cu o lingură, până când este posibil.
Toarnp făina rămasă și frământă aluatul cu mâinile.
Când aluatul nu mai este lipicios, se rotește într-un castron, se pune într-o cratiță mare, se acoperă cu un prosop umed și se pune într-un aluat cald.
Aluatul trebuie lăsat să crească timp de o oră, o oră și jumătate.
Aluat de pizza pufos cu brânză
Ingrediente
- un pachet de margarină
- 300 gr brânză de vaci
- 100 gr telemea
- o cană de făină
- un plic de praf de copt
- zeamă de lămâie
Mod de preparare
Amestecă margarina cu brânza mărunțită și făina. Frământă un aluat la care adaugă praful de coptsins cu puțină zeamă de lămâie.
Întinde aluatul într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină și dă totul la cuptor până se rumenește. Adaugă, ulterior, ingredientele pentru pizza dorite și lasă din nou tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Cum faci cele mai bune eclere de casă. Rețete pentru toate gusturile și trucuri utile