Rezultate provizorii OFICIALE. Klaus Iohannis, câștigător în țară și diaspora, la alegerile prezidențiale

Rezultate provizorii OFICIALE. Klaus Iohannis, câștigător în țară și diaspora, la alegerile prezidențiale © Hepta

Klaus Johannis se poate declara câștigător după numărarea voturilor din peste 99,18% din secții! Datele centralizate arată numărul voturilor obținute de cei doi candidați la alegerile prezidențiale din 2019. 

După apariția rezultatelor exit poll-urilor, au apărut și rezultatele provizorii oficiale, furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă. Duminică seară au fost numărate peste 8,7 milioane de voturi, din 99,18% din secțiile de vot. Președintele Klaus Iohannis a câștigat, conform acestor date, cu 63,04% voturi. De cealaltă parte, Viorica Dăncilă a obținut în România voturile a 36,96% dintre alegători.

Privind situația din diaspora, au fost centralizate voturile din 15,75% dintre secții. Românii plecați în străinătate l-au votat pe Iohannis în proporție de 92,62%, iar pe Viorica Dăncilă, 7,38% din alegători.

Klaus Iohannis se bucură în total de 63,19% dintre voturi, în timp ce Viorica Dăncilă de 36,81%.

Prezența la vot, la alegerile prezidențiale

La secțiile din țară, puțin peste 9 milioane de români și-au exercitat dreptul la vot. Prezența finală la nivelul țării este de 49,87%. Scorul este mai mare față de primul tur, când s-a înregistrat 47,66%. 

Cea mai bună prezență la vot s-a înregistrat în Ilfov. Clujul se află pe locul doi, urmat de Sibiu. De cealaltă parte, cea mai slabă prezență a fost în Harghita, Covasna și Vaslui.

5.255.864 de alegători din mediul urban și 3.830.610 din mediul rural au ales între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Peste 18 milioane de români au fost așteptați la secțiile de votare. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro