Român infectat cu coronavirus, adus cu avionul în țară

Anunț important, făcut de Grupul de Comunicare Strategică, în cursul zile de marți, 17 martie! Un român infectat cu noul coronavirus, care nu a respectat recomandarea autorităților de a rămâne în autoizolare, a fost adus în țară cu un avion. 

Român infectat cu coronavirus, transportat cu avionul

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat printr-o informare de presă publicată pe stirioficiale.ro,  că marți, 17 martie, pe Aeroportul Otopeni a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, infectat cu virusul Covid-19. 

Pasagerul infectat s-a îmbarcat la Madrid și a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu coronavirus. Românul nu a respectat recomandarea autorităților spaniole de a sta în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. 

Pe parcursul zborului, pasagerul infectat a prezentat mai multe simptome specifice și a fost preluat de DSP, din Aeroportul Otopeni. Acesta a fost transportat apoi cu izoleta la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București. 

Alte 60 de persoane au călătorit alături de pasagerul infectat

În același timp, a fost demarată de urgență o anchetă epidemiologică. 

„S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane... Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro