Vești bune! Cele cinci bănci care îi scutesc pe români de plata ratelor, în contextul epidemiei de coronavirus

Vești bune! Cele cinci bănci care îi scutesc pe români de plata ratelor, în contextul epidemiei de coronavirus © Foto simbol arhivă

Românii care au rate se bucură de o veste bună, în plină pandemie de coronavirus! Mai multe bănci au anunțat că, dată fiind situația actuală, oferă clienților posibilitatea amânării plății ratelor cu până la trei luni. Vorbim despre bănci comerciale, dar și de stat.

În plină pandemie de coronavirus, mai multe bănci le oferă clienților posibilitatea amânării plății ratelor cu până la trei luni. În timp ce o parte caută soluții individualizate pentru a ajuta clienții care întâmpină dificultăți materiale în această perioadă, altele oferă gratuit internet banking sau scutirea de la plata unor comisioane. 

Până în acest moment, cinci dintre bănci au anunțat amânarea plății ratelor pentru credite. Măsurile se adresează persoanelor fizice, interprinderile mici și mijlocii find neglijate. 

Băncile care îi scutesc pe clienți de plata ratelor

  • Raiffeisen și BCR amână plata ratelor pentru trei luni, în cazul persoanelor fizice. Mai mult, BCR oferă și varianta reducerii temporare a ratei ori, după caz, extinderea perioadei de creditare. 
  • Banca Românească amâna plata ratelor pentru două luni, la fel, pentru persoanele fizice. 
  • CEC Bank amâna plata ratelor pentru o perioadă de 30 de zile. 
  • De asemenea, Banca Transilvania a adoptat măsura amânării plății ratelor, dar doar pentru cardurile de credit. Măsura este valabilă până în luna mai a anului curent.

BRD le oferă clienților săi servicii gratuite de internet și mobile banking, pentru o perioadă de trei luni. Toate tranzacțiile efectuate prin aceste servicii sunt gratuite. 

Nu în ultimul rând, ING a decis anularea creșterii comisionului la plata cu cardul pentru IMM-uri, conform Antena3. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro