Români, afectați de seismul puternic petrecut în Albania. Cutremurul a avut 6,4 grade

Români, afectați de seismul puternic petrecut în Albania. Seismul a avut 6,4 grade © Twitter

Un cutremur puternic s-a petrecut azi-dimineață în Albania. Seismul a înregistrat o magnitudine de 6,4 pe scara Richter și a transformat mai multe orașe și sate în ruine. Peste 600 de oameni au fost răniți și alți 20 au murit, însă bilanțul crește de la o oră la alta.

La misiunile de salvare participă și români. Cutremurul puternic din Albania s-a produs din cauza activității seismologice intense din Africa, susține Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului. 

Românii se implică

Forțele de ordine albaneze scos și acum oameni de rub ruine, după ce sute de case și blocuri s-au prăbușit după seismul de 6,4 pe scara Richter. Printre oamenii care și-au petrecut noaptea pe străzi, îngroziți, se numără și români.

Cutremurul a fost urmat de 22 de replici, cea mai mare dintre acestea fiind înregistrată cu 5 pe scara Richter. "În Albania e teroare! Din septembrie, numai cutremure! Am văzut moartea cu ochii pentru că vedeam cum cad toate prin casă şi efectiv eu nu puteam să ies din casă", a declarat o româncă, potrivit observator.tv.

Seismul din Albania s-a produs la 30 de kilometri adâncime şi a avut epicentrul la zece kilometri de localitatea Durres, care a fost și una dintre cele mai afectate. Mişcările telurice au fost resimţite în țări vecine precum Macedonia de Nord, Serbia, Bulgaria, Bosnia, Italia, dar și Grecia.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro