Români morți din cauza coronavirusului! Trei persoane au decedat în străinătate și alți 29 de oameni sunt infectați

Români morți din cauza coronavirusului! Trei persoane au decedat în străinătate și alți 29 de oameni sunt infectați © pixabay

Vin vești proaste din străinătate, unde trei persoane au murit din cauza noului coronavirus, iar alte 29 de persoane se chinuie cu această boală contagioasă.

Femeia de 80 de ani din Maramureș, care a murit în Italia, unde avea grijă de sora ei, a fost înmormântată în mare secret. S-a dovedit faptul că și sora acesteia, în vârstă de 73 de ani, bolnavă de cancer, a murit tot din cauza infecției cu COVID-19.

A treia victimă a virusului este un român care a murtit tot în Italia, depistat pozitiv.

Alți 29 de români plecați în străinătate au fost depistați pozitiv cu COVID-19, dintre care unul se află în Luxemburg, unul în Irlanda, iar altul în Norvegia.

Românca de 80 de ani din Italia a fost înmormântată fără slujbă

Femeia, originară din Borșa, județul Maramureș, a fost adusă în țară și înmormântată, însă în mare secret. Ea a fost repatriată alături de sora ei, răpusă și ea de coronavirus.

Mașina mortuară cu care au fost transportate cele două femei a fost dezinfectată, iar șoferul a intrat în izolare pentru 14 zile, după cum prevede protocolul zonelor roșii.

Românca a fost îngropată, însă nu a beneficiat de slujba unui preot.

„Familia femeii de 80 de ani din Borșa, care a decedat în Italia confirmată cu coronavirus, a decis să aducă în țară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia și al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borșa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate în cimitir fără preot”, a explicat primarul din Borșa, Sorin Timiș.

Mai mult, autoritățile din județ nu au știut nimic despre demersurile familiei în ceea ce le privește pe cele douaă femei.

„Mașina cu cele două sicrie sigilate a fost însoțită de poliție și jandarmi până la Borșa. Nimeni nu a știu nimic despre acel transport, nicio autoritate, nici DSP, nici Prefectura, familia a fost cea care a decis să aducă sicriele în țară pe cont propriu cu o firmă de pompe funebre din Borșa, fără să anunțe pe nimeni”, a precizat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro