România suspendă zborurile spre şi dinspre Italia, din cauza epidemiei de coronavirus

România suspendă zborurile spre şi dinspre Italia, din cauza epidemiei de coronavirus © Foto simbol Pixabay

Duminică noapte, Guvernul a decis suspendarea zborurilor spre şi dinspre Italia pentru toate aeroporturile din ţară. Decizia vine la scurt timp după ce o companie aeriană a anunţat anularea curselor spre nordul Italia.

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au anunţat în seara zilei de duminică suspendarea zborurilor din şi spre Italia, în contextul epidemiei de coronavirus.

Măsura se aplică în cazul tuturor aeroporturilor din România, începând cu 9 martie şi până pe 23 martie. 

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a transmis Marcel Vela.

Mai mult, operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală.

De asemenea, cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină în izolare la domiciliu, a anunțat Marcel Vela. 

În cazul în care persoanele care intră în România nu declară corect ţara din care vin vor fi acuzaţi de fals în declaraţii.

Marcel Vela a anunţat că despre posibila închidere a şcolilor vor discurta luni, 9 martie, la noua sedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro