Românii, scutiți de plata ratelor din cauza coronavirusului. Ce se întâmplă cu salariile și pensiile

Românii, scutiți de plata ratelor din cauza coronavirusului. Ce se întâmplă cu salariile și pensiile © Arhivă

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a anunțat care sunt primele măsuri luate pentru criza economică de pe urma coronavirusului. A dezvăluit că plata ratelor bancare va fi amânată, dar și ce se va întâmpla cu pensiile și salariile.

Potrivit lui Cîțu, Ministerul de Finanțe are deja suficienți bani pentru a face plata pensiilor și salariilor. A specificat și că au fost deja alocați bani pentru Ministerul Sănătății. Mai mult, a fost solicitată amânarea plății ratelor bancare și oprirea popririlor, atât în cazul persoanelor fizice, cât și în cazul persoanelor juridice.

„Acum pregătim măsurile care targetează direct sectoare din economie, aceste măsuri sunt deja elaborate şi vor fi aprobate în primele şedinţe de Guvern, de săptămâna viitoare. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu şi ne asigurăm că obiectivele sunt menţinerea creşterii economice, a locurilor de muncă şi menţinerea puterii de cumpărare a românilor”, a declarat Cîțu, la Digi24.

Mai mult, a explicat și care sunt măsurile concrete care ar urma să fie luate în perioada următoare. Este vorba despre un ajutor oferit companiilor, pentru ca acestea să poată trece peste o perioadă de 2-3 luni de zile.

„O parte dintre măsuri sunt de genul celei anunţate vineri, de a  amâna o perioadă plata unor datorii la buget, cum ar fi contribuţii, deja am vorbit despre impozitele locale, am vorbit la ANAF să terminăm cu popririle în această perioadă pe conturi de persoane fizice sau chiar şi la companii, să nu blocăm activitatea”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Ministerul de Finanțe a alocat 42 de milioane de lei pentru plata carantinei și o sumă de aproximativ 620 de milioane de lei pentru Ministerul Sănătății. Suma poate fi majorată.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro