Roșiile cu brânză, combinația care te poate pune în pericol! Nutriționiștii trag un semnal de alarmă
Publicat pe 01.05.2023 la 09:42 Actualizat pe 01.05.2023 la 12:46
Ce poate fi mai delicios, în acest sezon, dacă nu roșiile în combinație cu brânza. Toți pofticioșii tânjesc după aceste două alimente. Putem spune că este mâncarea preferată a românilor. Ei bine, aproape toți așteaptă să apară la piață roșiile românești, pe care să le mănânce cu brânză. Cu toate acestea, cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic spune că această gustare este, de fapt, o bombă calorică.
- Roșiile cu brânză, combinația care te poate pune în pericol
- Nutriționiștii trag un semnal de alarmă
Pentru cei mai mulți, combinația de roșii cu brânză, fie în salată, fie simplă, reprezintă un deliciu. Însă, nu este și cea mai sănătoasă alegere, spun nutriționiștii.
Roșiile cu brânză, combinația care te poate pune în pericol
Roșiile românești vor începe să își facă apariția, în piețe în perioada următoare. Astfel, cum toți românii sunt înnebuniți după combinația dintre roșii și brânză nutriționiștii vin și cu o atenționare în cazul acestei combinații.
Specialistul în nutriție Mihaela Bilic vine cu vești proaste, mai ales pentru cei cu câteva kilograme în plus. Se pare că brânza este un adevărat inamic al siluetei noastre. Mai mult decât atât, acest produs este mult mai periculos decât carnea.
„Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrașăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.
Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat.", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Care este procentajul corect, care nu ne îngrașă
Cu toate cele menționate mai sus, Mihaela Bilic mai spune că ne putem bucură în continuare de această gustare foarte savuroasă, însă trebuie să fim atenți la câtă brânză consumăm la o masă.
Combinația ideală dintre cele două alimente ar fi formată din 80% roșii, 20% brânză.
„Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!! Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamna porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g și e prețios pusă într-un pachet individual tras in vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu.
E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta, dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!.”, a mai adăugat Mihaela Bilic.