Calendar ortodox, miercuri, 15 august. Rugăciunea importantă, spusă de Adormirea Maicii Domnului

Calendar ortodox, miercuri, 15 august. Rugăciunea importantă, spusă de Adormirea Maicii Domnului © Arhivă

Pe 15 august, creștinii sărbătoresc una dintre marile sărbători ale noastre: Adormirea Maicii Domnului. De această ocazie, este bine să rostim o rugăciune protectoare, care va asigura sănătate și bunăstare tot restul anului.

Adormirea Maicii Domnului, sau pur și simplu Sfânta Maria, este o sărbătoare despre care nu se găsesc foarte multe informații în Sfintele Evanghelii, conform crestinortodox. Cele mai multe detalii vin din Tradiția Bisericii.

Tradiția Sfintei Maria

Conform acestei Tradiții, Maica Domnului a fost anunțată de un înger că i-a venit vremea să se mute pe o altă lume. Fecioara Maria a cerut iertare de la toți, apoi s-a stins, iar Domnul Însuși a coborât din Ceruri pentru a o călăuzi pe lumea cealaltă.

În acel moment, au avut loc numeroase miracole: orbii s-au vindecat, surzii au auzit din nou, iar bolnavii s-au pus din nou pe picioare.

Rugăciune de Adormirea Maicii Domnului

O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Ce trebuie să faci înainte de Înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare extrem de importantă pentru creştini! Şi pe 15 august, dar chiar de Înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, pe 14 august, femeile nemăritate trebuie să ţină cont neaparat de ceva!

Femeile nemăritate merg la biserică şi împart struguri, prune şi faguri de miere. Acest obicei este transmis din generaţie în generaţie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro