Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Gheorghe. Dacă o rostești mâine îți va aduce noroc tot anul
Publicat pe 22.04.2023 la 19:15 Actualizat pe 22.04.2023 la 19:17
Potrivit Calendarului Creștin Ortodox, în fiecare an, la data de 23 aprilie credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Ca în cazul altor sărbători importante, în această zi există o serie de tradiții și obiceiuri pe care le respectă toți creștinii, cu strictețe, pentru a fi feriți de ghinion pe tot parcursul anului care urmează. Mai mult decât atât, există și o rugăciune pe care trebuie să o rostești pentru a avea noroc întregul an.
- Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Gheorghe
- Dacă o rostești mâine îți va aduce noroc tot anul
Pe lângă celelalte tradiții și obiceiuri legate de această zi, credincioșii obișnuiesc să rostească o rugăciune grabnic ajutătoare, către Sfântul Gheorghe. Aceasta îi ajută în momentele grele din viața acestora sau în clipele în care se află la răscruce. Este de ajutor oricărui creștin care o rostește chiar pe data de 23 aprilie, de ziua Sfântului.
Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Gheorghe
Despre Sfântul Mare Mucenic Gheorghe știm că s-a născut în vremea împăratului Dioclețian, în secolul al IV-lea. Acesta s-a născut din părinți creștini, în Capadocia, și și-a închinat viața Mântuitorului Iisus Hristos.
Mai mult decât atât, imaginea Sfântului Gheorghe a rămas în amintirea creștinilor drept un model de curaj în lupta cu diavolul.
Acesta fost reprezentat într-o mantie roșie, care este culoarea tradițională a unui martir, dar și că un războinic pedestru sau tribun militar, în veșminte patriciene cu o diademă metalică pe cap și țînând o cruce în mâna dreaptă și o sabie în mâna stângă.
„Sfinte Mare Mucenice, ai viețuit după vrednicia numelui tău. Ai luat pe umerii tăi Crucea lui Hristos și ai lucrat pământul cel înțelenit de înșelarea diavolească. Ai stat în slavă înaintea scaunului Celui Ce le stăpânește pe toate. Fă-te acum mijlocitor al nevoilor noastre! Îngrădește-ne pe noi, nevrednicii, cu rugăciunile tale. Fii izbăvitor al celor robiți de păcate, ocrotitor al săracilor, doctor al bolnavilor. Fii îndrumător al celor rătăciți în întunericul acestei lumi. Izbăvește-ne, ca un milostiv, din toată nevoia. Și alungă tulburarea păcatelor și a primejdiilor de multe feluri. Și ne învrednicește pentru rugăciunile tale, să fim și noi buni cultivatori ai pământului vieții noastre! Sfinte Mare Mucenic, ajută-ne!
Sfinte Gheorghe, cu inima ta mereu atentă față de alții, cu sufletul tău treaz, tu veneai în ajutorul sufletelor aflate în strâmtorare. Vezi, Sfinte Gheorghe, cum drumul meu este aspru, greu, uneori dureros. Susține-mi curajul împotriva descurajării care mă pândește. Să se deschidă ochii spre Lumină. Pentru că eu sa pot întrezări Iubirea nemărginită a Tatălui meu care mă așteaptă și pe care să-l iubesc.
Sfinte Gheorghe, fără teamă de chinuri și de moarte în fața puterilor acestei lumi, tu ai lăudat măreția Dumnezeului creștinilor și ai distrus idolii. Și astăzi, ni se propun mai degrabă idoli spre slujire în loc să-l adorăm pe adevăratul Dumnezeu. Ajută-ne să rezistăm atracției acestor false divinități pentru a ne încredința și dărui Tatălui nostru și Mântuitorului nostru, Hristos. Amin.”, este rugăciunea pe care este bine să o rostești de Sfântul Gheorghe.
Cine își serbează onomastica de Sfântul Gheorghe
Mulți români se întreabă cine își serbează onomastica de Sfântul Gheorghe. Așadar, mâine, la data de 23 aprilie, aproximativ un milion de români își serbează ziua de nume.
Așadar, dintre aceștia, aproximativ 740.000 sunt bărbați și majoritatea dintre ei poartă numele de Gheorghe sau Ghiorghe. Printre sărbătoriți se numără și cei ce poartă numele de George sau Ghiorghiță.
Cât despre femeile care își serbează onomastica de Sf. Gheorghe, vorbim despre un număr de peste 135.000. Așadar, cele ce se numesc Georgeta, Geta sau Gherghița își serbează, mâine, ziua de nume.
Lista întreagă cu sărbătoriții zilei de Sfântul Gheorghe:
- Gelu;
- Geluța;
- Geluțu;
- Geo;
- George;
- Georgel;
- Georgeta;
- Georgi;
- Georgiana;
- Geta;
- Gheorghieș;
- Gheorghina;
- Gheorghița;
- Gherghina;
- Ghiorghe;
- Ghiorghița;
- Gica;
- Gina.
CITEȘTE ȘI: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe 2023. Ce trebuie să faci mâine ca să îți meargă bine totul anul