Rugăciunea pe care să o rostești astăzi, de Sfinții Mihail și Gavril. Te scapă de necazuri și îți aduce liniște în suflet
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 08.11.2023 la 08:15
Actualizat pe 08.11.2023 la 08:15
An de an, credincioșii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavril la începutul lunii noiembrie, mai exact pe data de 8. Acești doi arhangheli ocupă un loc special în tradiția creștină și sunt considerați conducătorii cetelor de îngeri și călăuze ale sufletelor pământenilor în drumul lor spre Rai.
- Astăzi, pe 8 noiembrie, creștinii îi prăznuiesc pe Sfinții Mihail și Gavril
- Ce rugăciune e bine să rostești
- Se spune că te scapă de necazuri și îți aduce liniște în suflet
În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, are loc sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil. Cei doi arhangheli sunt percepuți ca ființe divine în credința populară, mereu prezente în viața oamenilor, având grijă să curețe sufletele acestora pentru a putea ajunge în Rai. Sunt considerați primii îngeri intermediari între Divinitate și oameni, fiind protectori ai multor categorii sociale.
Rugăciunea pe care să o rostești astăzi, de Sfinții Mihail și Gavril
„O, Sfinților Arhangheli Mihaile și Gavriile, cei ce sunteți nebiruiti apărători creștinilor, cu zidurile rugăciunilor voastre oprind toate loviturile vrăjmașilor noștri nevăzuți, dați-ne nouă mâna de ajutor că să ne ridicăm din groapă patimilor.
Că unii ce va îndulciți neîncetat de vederea fetei dumnezeiești și pururea înconjurați pământul, că să pliniti voile Stăpânului, nu ne treceți cu vederea nici pe noi cei ce am alunecat prin păcat și cerem prin voi să ni se dea mare milă, că să biruim toate necazurile acestei vieți.
Cei ce aduceți neîncetat tămâia laudelor îngerești Celui Ce este Mireasma Raiului faceți pomenire și de noi, cei ce nu mai avem îndrăzneala a ne ruga Ziditorului pentru mulțimea păcatelor noastre.
Că cei ce stați înaintea Domnului, gata spre auzirea dumnezeiestilor cuvinte ale voii Sale, plecați urechea și auziți și suspinurile inimilor noastre, a celor ce suntem cuprinși de legăturile durerii. Că niște milostivi slujitori ai Celui Milostiv mijlociti pentru noi mântuirea sufletelor și împărtășirea din izvorul dumnezeiestilor daruri.
Stingeți săgețile ispitelor celor pornite asupra noastră și sub acoperamantul păcii ne primiți pe noi, cei tulburați de viforul necazurilor.
Sub aripile rugăciunilor voastre ne ocrotiți pe noi, cei ce alergam la mijlocirea voastră și îndreptăți pașii gândurilor noastre pe căile înțelepciunii, că împreună cu voi să aducem Treimii Celei de viață Făcătoare cântărea cea întreit sfânta că pe o jertfă a nimicniciei noastre. Mijlociti pentru noi adăpare din izvoarele pocăînței și din râurile gândurilor smerite, că trecând fără tulburare marea acestei vieți să aducem Ziditorului laudă, iar voi mulțumirea cuvenită: Slavă Ţie, Stăpâne Preasfinte, Cel Ce ne trimiți nouă ocrotitori pe îngerii Tăi, că să starpeasca neghinele patimilor și să sădească in inimile noastre florile gândurilor luminate!“
Citește și: Rugăciunea pe care să o spui pentru sănătatea familiei. Trebuie să o rostești zilnic