Rugăciunea rostită de preoții din România pentru oprirea răspândirii coronavirusului. Patriarhul Daniel a trimis-o!

Rugăciunea rostită de preoții din România pentru oprirea răspândirii coronavirusului. Patriarhul Daniel a trimis-o! © arhiva

Rugăciune pentru oprirea răspândirii coronavirusului. Patriarhul Daniel a trimis tuturor eparhiilor din țară o rugăciune specială destinată încetării noii pandemii de coronavirus. 

Rugăciunea specială trimisă de Patriarhul Daniel pentru oprirea răspândirii virusului Covid-19

Înainte de Otpustul Slujbei, adică înainte de Sfânta Liturghie, Vecernie sau Pavecerniță, preoții din toată țara rostesc „Domnului să ne rugăm!”.

Credincioși spun apoi „Doamne, miluiește!”. După care, preotul citește, pe solee, cu față spre răsărit, următoarea rugăciune:

„Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăînța noastră pentru păcate, oprește nouă boală molipsitoare (nouă epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, că să Te slăvească pe Ține, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boală și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea că daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Ține și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.”

Credincioșii încheie rugăciunea specială spunând în cor „Amin” și urmează Otpustul Slujbei.

Reacția BOR privind coronavirusul

În urmă cu câteva zile, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a afirmat la un post de televiziune că Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristor. Declarația lui Vasile Bănescu a stârnit reacții controversate! 

„Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale. Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a spus Vasile Bănescu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro