Rugăciuni pentru bebeluși nebotezați. Rostește-le dacă ai un copil nou-născut în familie
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 15.04.2021 la 17:22
Actualizat pe 15.04.2021 la 17:22
Rugăciunile pentru bebelușii nebotezați sunt printre cele mai importante și puternice. Până la momentul în care acesta primește Duhul Sfânt, copiii pot fi scoși din casă după ce i se face o rugăciune specială, citită de preot, în fața bisericii.
- Rugăciune pentru mame după naștere
- Ce rugăciune să spui pentru bebelușul nebotezat încă
Rugăciune obligatorie pentru bebelușul nebotezat încă
În cea de-a 8-a zi de la naștere, bebelușul ar trebui dus la biserică pentru a i se rosti numele. Rânduiala punerii numelui celui nou-născut este găsită într-o carte bisericească numită Molitfelnic. Astfel, copilul este adus de părinți la biserică, iar în fața ușii, preotul îi citește o rânduială specială, îl binecuvântează și îi citește o molitfă pentru punerea numelui.
Rugăciunea mamei pentru bebelușul nebotezat
De asemenea, părinții trebuie să se roage zilnic pentru bebelușii nou-născuți până la momentul botezului. Mamele au de rostit o rugăciune specială pentru copiii lor, care să îi protejeze și să îi ferească de cele rele până când pruncul va primi Duhul Sfânt.
Rugăciunea mamei după naștere
Slujbele prin care Biserica își arată grija față de copilul nou-născut și de mama lui sunt: rânduiala din Ziua întâi; cea din Ziua a opta după naștere (cand se pune și numele pruncului) și a rugăciunilor la 40 de zile de la nașterea pruncului. De asemenea, imediat după naștere, mamele trebuie să rostească această rugăciune de mulțumire, dar și pentru a-și proteja bebelușul.
Rugăciune pentru bebelușul bolnav
Beblușii bolnavi trec prin cele mai sesnibile momente și pot fi foarte fragili, mai ales înainte de botez. Astfel, părinții rostesc această rugăciune pentru a cere sănătatea copilului lor și grija lui Dumnezeu asupra lui.
Citește și Se face botez în post? Ce spun preoții și cum explică răspunsul