S-a aflat acum! Ce salariu avea Nicolae Ceaușescu pe vremea când conducea România

S-a aflat acum! Ce salariu avea Nicolae Ceaușescu pe vremea când conducea România © arhiva

Nicolae Ceaușescu a fost un personaj destul de controversat în timpul vieții, dar mai ales după moartea acestuia. Mulți au dorit să afle lucruri despre fostul dictator, iar răspunsurile la curiozitățile oamenilor continuă să vină.

De foarte multe ori s-a spus că Nicolae Ceaușescu a fost posesorul unei averi impresionate și ca ar fi avut o avere uriașă din funcția de președinte al României. Spre surprinderea tuturor celor care credeau că fostul dictator avea cel mai mare salariu din țără, se pare că lucrurile nu au stat tocmai așa. Cel mai mare salariu era deținut de șeful de exploatație din Valea Jiului. 

Salariul fostului președinte ajungea lunar la suma de 15.000 lei, potrivit Petre Gigea, fostul consilier finanaciar al lui lui Nicolae Ceaușescu: „15.000 de lei era salariul lunar al președintelui României prin 1984. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai puțin decat el, viceprim-ministrul cu două mii de lei mai puțin, iar noi, miniștrii, aveam mai puțin”, conform gds. 

Printre pasiunile lui Ceaușescu se număra: vânătoarea, șahul și cinematografia

De fiecare dată când avea ocazia, fostul dictator mergea la vânătoare și colecționa foarte multe trofee cu care se mândrea în întrega lume. Această activitate nu era tocmai pe placul soției sale, Elena. 

Printre animalele pe care prefera să le vâneze, se numărau urșii, porcii mistreți și caprioarele. Dictatorul ar fi avut peste 400 de medalii, dar și o captura impresionantă, un porc mistret de pe


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro