Vești bune pentru români! Cu cât vor creşte salariile de la 1 ianuarie 2020

Vești bune pentru români! Cu cât vor creşte salariile de la 1 ianuarie 2020 © fotografie simbol arhivă

Vin vești foarte bune pentru români! Anul 2020 începe cu o creștere a salariului minim. Aceasta va fi calculată în funcție de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consumă, dar și indicele de creștere a productivității. 

Potrivit declarației lui Ludovic Orban, premierul României, începând din ianuarie 2020 salariul minim ar putea crește chiar și cu 7,2%. În această săptămâni va fi stabilit totul în funcție de propunerile consiliului tripartit cu privire la creșterea salariului minim. 

"În cursul acestei săptămâni definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflaţiei, indicele de creştere a preţurilor de consum şi indicele de creştere a productivităţii, salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%", a declarat Ludovic Orban.

Cât despre diferența nivelului salariului în funcție de studii, Ludovic Orban a declarat că va exista un singur salariul minim. "Nu poate exista decât un singur salariu minim. Conceptul de salariu minim este fundamentat astfel că nu poţi avea mai multe varainte de salariu minim. În ceea ce priveşte salariul minim pe ramură, sigur că probabil creşterea acestuia în perspectivă va trebui gândită pe ramură în funcţie de creşterea indicelui de productivitate. În perspectivă ne vom gândi la o reglementare care de altfel ne este solicitată de Comisia Europeană din anul 2015", a mai spus el. 

Ce salariu are președintele României? Dar premierul?

Începând cu 1 ianuarie 2019 salariul președintelui a crescut la 24 960 de lei. De asemenea, următorul salariu mare în stat este cel al prim-ministrului. Acesta încasează lunar 23 920 de lei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro