Salatele etichetate organic, în atenția specialiștilor. S-a descoperit că sunt contaminate cu pesticide
Publicat pe 29.03.2024 la 20:16 Actualizat pe 29.03.2024 la 20:16
După scandalul puilor vopsiți, un nou aliment a intrat în atenția specialiștilor. Este vorba despre salatele în pungi "prea contaminate cu pesticide", este cea mai nouă avertizare făcută de un studiu realizat în Franţa. Iată despre ce este vorba și la ce trebuie să fim atenți!
- Salatele etichetate organic au intrat în atenția specialiștilor
- S-a descoperit că sunt contaminate cu pesticide
Zilele trecute un produs alimentar extrem de iubit de rormni, și nu numai, a creat isterie în rândul tututor, după ce șeful ANPC, Horia Constantinescu, a făcut public un mesaj, pe Facebook, acolo unde le-a atras atenția românilor în privința faptului că mulți dintre puii pe care îi cumpărăm de pe rafturile magazinelor sunt vopsiți.
”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.
Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți. Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre. Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.
Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”. Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.”, a scris Horia Constantinescu pe o rețea socială cu câteva minute în urmă.
Salatele etichetate organic, în atenția specialiștilor
Acum, potrivit unui studiu realizat în Franţa, un alt produs alimentar creează panică în rândul românilor.
Este vorba, mai exact, despre salatele nu ar fi atât de verzi, arată studiul citat. Potrivit cercetărilor specialiștilor, se pare că dintre referințele de salata mielului sau aisberg vândute la pungi în supermarketuri, doar o salată din cinci este lipsită de orice contaminare.
În urmă acestei situații, au fost analizate în laborator 26 de referințe vândute de mărci naționale precum Bonduelle, Florette, sau Les Crudettes, dar și de mărci de distribuție, precum Aldi, Lidl, Carrefour, Monoprix, dar și Intermarché și E. Leclerc.
În acest fel, dintre toate salatele testate, doar cinci nu au prezentat nicio urmă de contaminare cu pesticide.